Untitled Post

Vriend J. kocht op vrijdag een multimeter. Wie niet weet wat dat is (en ik hoorde tot afgelopen vrijdag ook nog bij die groep…) moet even naar dit plaatje kijken:

Ik: Multimeter? Wat is dat? Wat meet dat ding dan?
J: Nou, alles gewoon.
Ik (in gedachten): Je kunt er dus kamers mee meten en afstanden en zo….maar nee hoor…
J: Je kunt amperes, volt en de weerstand meten…
Ik: Dus het is een stroommeter.
J: Nee, een multimeter. En ik ben er heel blij mee!

Vriend J. ging vervolgens de uiteinden van de multimeter vrolijk in alle stopcontacten van het huis steken en verkondigen dat er helemaal geen 220 Volt in zit (zoals veelal bekend), maar alleen 216. Nou, de wonderen waren de wereld nog niet uit.
Wat nog erger was: de eerste multimeter was meteen kapot. Lag waarschijnlijk aan de 7 Euro die hij had gekost. Dus op zaterdag gezellig naar de Makro. Echt, zo gezellig, dat we er binnen 10 minuten weer uit waren. En toch nog een andere multimeter gekocht bij de Gamma.

Weer thuis ging vriend J. om raad vragen bij de verschillende foraover multimeters en stroom…ik weet niet of jullie hieriets van snappen, maar dat ging in ieder geval volledig langs mij heen. Ik hoop dat het geen nieuwe hobby wordt…

Geef een reactie