Die flickr heeft ‘m!

Dit is nog eens een modern speeltje. Maar dus ook heel handig, zoals uit volgend verhaal blijkt…en helemaal omdat vriend J. deze functie nu ook op zijn mobieltje heeft ingesteld…

AMSTERDAM – De Utrechtse blogger Martijn van Es heeft zijn verloren mobieltje op een heel uitzonderlijke manier teruggevonden. Omdat zijn telefoon automatisch stond doorgeschakeld naar de fotosite Flickr, stuitte de blogger op een foto afkomstig van zijn telefoon die hij niet zelf had genomen.
Van Es verloor vorige week zijn mobiele telefoon. Toen hij de volgende dag op
zijn persoonlijke Flickr-pagina inlogde, zag hij daar een foto van twee onbekende jongens. De foto was met zijn mobiele telefoon gemaakt nadat Van Es die verloren had. Toen hij de foto op zijn weblog plaatste, begon het balletje te rollen.
Andere weblogs zoals Fok! En GeenStijl namen het mysterieuze verhaal over, en dat lokte veel reacties uit. Tientallen mensen herkenden de jongens op de foto en de locatie waar de foto is genomen. Tips wezen uit dat de jongens op het St. Gregorius College in Utrecht zitten.
Via een profiel van één van de jongens op
mijnutrecht.nl kon Van Es zijn identiteit achterhalen. Van Es weet niet of de jongens op de foto of degene die de foto heeft genomen zijn telefoon hebben gestolen. “Ze hebben op de een of andere manier de telefoon in handen gekregen. Als ze hem hebben gestolen dan is duidelijk wat ik van ze vind. Als ze hem gevonden hebben dan neem ik het ze kwalijk dat ze de telefoon niet bij de politie hebben ingeleverd”, schrijft hij op zijn weblog.

Waren die jongens ook daadwerkelijk de daders? Lees (weiter)!

Geef een reactie