Talentenjacht

Ik kan heel veel dingen een klein beetje. Dat is irritant.

Soms zou ik gewoon eens één ding heel erg goed willen kunnen.

Chirurg zijn of zo.

Een instrument spelen.

Alles weten over het heelal.

Marathons lopen.

Zingen.

Koken.

Altijd al het (achtergrond)nieuws uit mijn hoofd kennen.

Expert zijn, maakt niet uit waarin.

In plaats daarvan hang ik van fragmenten aan elkaar. Hier een beetje verstand van dwarsfluit, de risotto is best lekker, maar niet perfect. Halve marathons – ok, maar ik eindig in het laatste derde. Alles een beetje half, behalve journalist zijn en moeder, maar ook dat maakt me geen deskundoloog.

En sinds vorige week ben ik voor een kwart ook weer een wielrenner. Niet zoals vriendin M., nee. Ik ben de slome, de recreatieve. Die niet half zo mooi kan schrijven als medefietsgenieter J..

Al die kleine talenten hebben dan wel weer één groot voordeel: Ik ben veelzijdig.

2 antwoorden op “Talentenjacht”

  1. Ich habe folgenden Begriff erstmalig vor kurzem von Jette Joop gehört: Pocket-Begabung
    Sie sagte, sie sei Pocket-begabt, weil sie nur eine Sache kann und die richtig, das ist das Designen. Sie würde gerne auch noch andere Dinge können, geht aber irgendwie nicht… Dann doch lieber von allem etwas, oder?! 🙂

Geef een reactie