Advent, Advent, ein Säckchen brennt…

Ik hou van sneeuw. Ik hou van de kou. Ik hou van december en van thermo-onderbroeken onder mijn spijkerbroek. Ik hou van Omis warme wollen sokken in mijn laarzen. En van de ijspegels op mijn auto. Van de snijdende wind op mijn wangen. Ik hou er niet van als mijn vingertoppen bijna afsterven (in de handschoen), maar daar werk ik nog aan.

En ik hou ook van het gefrutsel, geritsel en geheimzinnige die laatste 31 dagen. Een maand vol met ingepakte verrassingen. En volgens Duitse traditie begint dat meteen op de 1e van de maand, met een Adventskalender.

Die kun je natuurlijk krijgen bij Lidl of Aldi. Of je koopt hem (zoals mijn schoonvader vorig jaar) bij het tankstation. Voor één Euro twintig. Met lichtbruine, flinterdunne iets-wat-op-chocola-lijkt-dingetjes. Dat kan. Maar zo eentje wil ik natuurlijk niet.

Daarom heb ik mijn naaimachine weer eens op orde gebracht (Weet u nog dat ik daar in mei 2009 een tof bloesje voor mezelf mee heb gefabriceerd? Mijn oma heb laten invliegen om een cursus te volgen? Nee? Zo lang geleden is het dus.)

Vervolgens heb ik de moeite gedaan om 24 zakjes te naaien. Niet allemaal even recht, maar dat geeft niks. De tak waar ze aan hangen, komt immers ook uit het bos en niet uit de fabriek. Alleen het touw is van de bouwmarkt, ik geef het toe.

En de inhoud liegt er ook niet om: echte lekkere chocola, nog echtere Duitse Dominosteine en vooruit; ook gewoon speculaas en pepernoten van de Appie. Maar dat houden jullie even voor je, toch? Want wij openen nu iedere dag één zakje hier thuis en willen graag verrast worden!

Het is december immers.

3 antwoorden op “Advent, Advent, ein Säckchen brennt…”

  1. *mecker an:* die Bilder an der Wand hätten in gleicher Höhe besser ausgesehen *mecker aus*

    der Adventskalender ist toll! aber bitte nicht den alten aussondern….

Geef een reactie