Untitled Post

Ja! Nu staat hij toch op het ANP:

Nederlandse skiërs slaan elkaar Oostenrijks ziekenhuis in

WENEN (ANP) – Twee groepen Nederlanders, op skivakantie in Oostenrijk, zijn in de nacht van zondag op maandag in de wintersportplaats Saalbach slaags geraakt. Ongeveer twintig boze landgenoten gingen elkaar na een sneeuwballengevecht te lijf. Ten minste zes vechtersbazen raakten gewond, zo meldde de Oostenrijkse televisie ORF.

De vechtpartij ontstond na het après-skiën, aldus de lokale politie. Een persoon gooide een sneeuwbal tegen het hoofd van een andere vakantieganger waardoor de massale vechtpartij begon. Daarbij sloeg een van de ruziemakers iemand met een snowboard op het hoofd. Die liep een ernstige hoofdwond op, aldus een politiewoordvoerder.

Zes mensen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Zell am See overgebracht. ,,Toen de hulpdiensten later lichtgewonde mensen in het ziekenhuis afleverde, gingen de twee groepen in de gang verder”, aldus de politiebeambte. Bij die vechtpartij raakte een ambulancebroeder en een vrouwelijke arts gewond.

Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie zal de vechtersbazen vervolgen wegens openbare geweldpleging en het toebrengen van lichamelijk letsel. Er was, zo als altijd in dit soort gevallen, alcohol in het spel verklaarde de politiezegsman.

Geef een reactie