Wie is Ulrike Nagel?

Ik ben in 1979 geboren in Greifswald, de toenmalige DDR. Vanaf mijn 5e groeide ik op in Oost-Berlijn, tussen de Plattenbauten van Berlin-Marzahn. De val van de muur maakte ik in 1989 als 10-jarige nog bewust mee.

Na mijn eindexamen vertrok ik op mijn 19e voor de liefde en de studie naar Nederland. Na vier jaar communicatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen sloot ik mijn studietijd af met een postdoctorale opleiding radio- en televisiejournalistiek.

Mijn eerste ervaringen als journalist deed ik op bij Radio 1, voor het programma ‘1opdemiddag’ van de AVRO. Daarna ging ik als redacteur aan de slag bij KRO Reporter, een programma voor onderzoeksjournalistiek.

Uiteindelijk maakte ik de switch naar de regionale zender RTV Utrecht. Daar heb ik van 2006 tot 2012 gewerkt als verslaggever. Voor radio en tv, en met name als camjo – zelfstandig camerajournalist die zelf draait, interviewt en monteert. In 2011 werd ik ook eindredacteur en combineerde ik beide banen.

Ondertussen heb ik samen met mijn vriend Jos drie kinderen, Max (mei 2008), Lotta (december 2011) en Elise (juli 2016).

In 2012 vertrokken we voor zo’n 8 jaar naar Berlijn, waar ik als freelance journalist, verslaggever, moderator en correspondent heb gewerkt. Voor de regionale omroep RBB, maar ook voor verschillende Nederlandse media, waaronder RTLNieuws.

Sinds januari 2021 werk ik als ervaren verslaggever en eindredacteur opnieuw bij RTV Utrecht. In juli 2023 begin ik aan een nieuwe baan Рals coördinator en eindredacteur bij NOS Bureau Regio.

Nog meer info?

film@ulrikenagel.nl