Liters vloeibaar goud

Al weken breek ik me het hoofd over iets vrij onbenulligs.
Vriendin K. aan de overkant van de straat is zwanger en aangezien ik eind deze maand een feestje geef en dat al lang weet, ben ik aan het mijmeren over een non-alcoholisch drankje dat ik haar wil voorschotelen.

Iets langer dan een jaar geleden leerde ik dit drankje kennen op het Koninginnedagfeestje van de Bussumse Bazelburen. Die zijn allemaal tien jaar ouder dan ik en hebben al enige ervaring met dikke-buiken-feesten waar je wel graag wilt drinken, maar ja, het mag nou eenmaal niet.

Dan kun je natuurlijk de hele avond aan de cola of de sinas, of appelsap, of nog erger: thee. Op een feestje wil je daar toch eigenlijk niet mee gezien worden, lijkt me.

En daarom is het dus zo mooi dat er een drankje zonder alcohol is die er ook nog een beetje hip bij staat. Vette kleur: oranje met een gouden schittering. Klein flesje dat een geheim lijkt te hebben: wat zou daar toch inzitten?

En tenslotte het belangrijkste: het smaakt! Doet denken aan oranjebitter, maar minder zoet. Lekkerder dan bier, niet te vergelijken met een wijntje, eerder met een likeur. Een echte borrel voor zwangeren dus.

Nu heb ik eindelijk een keer op internet goed gezocht naar het bijna weer vergeten flesje. Bij de volgende boodschappen neem ik er één mee voor vriendin K.. Mag ze het testen. En als het bevalt: sla ik er liters van in.
Je mag er tenslotte eindeloos van drinken!

8 antwoorden op “Liters vloeibaar goud”

  1. he, dat drankje ken ik!!! Wordt ook veel in Italie gedronken als aperatief…., dus sla maar in hoor!!!

  2. Zelfs voor de wel-drinkers onder ons is dit een aangenaam drankje voor tussendoor 😉
    Dat wordt meer dan 1 flesje inslaan Ulli 😛

  3. Haha. Hier een "zogende" (heet dat zo??) – drink ook graag dit gouden drankje. Vandaag tijdens een BBQ trouwens de alcoholvrije witte wijn van Gall&Gall gedronken. Voor wijnkenners vast niet te zuipen, maar voor iemand die al bijna een jaar geen alcohol drinkt, is het een verademening na alle cola, jus en Spa Rood 😉

Geef een reactie