Rennen!!!!!

Het is bijna zover – er wordt weer gerend. En wel 42 kilometer en een beetje. Ik zal mijn best doen.

Om vriend J. vanaf de kant toe te juichen, want ik ga niet meelopen deze keer. Veuls te ver. Wat een gekkigheid. En veel te weinig tijd om te trainen. Wat gewoon een mooi excuus is voor ‘geen zin’. (Bovendien moet iemand die schuimpjes eten, zie onder).

Die tijd heeft vriend J. wel genomen. Minstens een half jaar rent hij al in het halfdonker rondjes buiten. En dat gaat goed. Heel goed zelfs.

Zo goed dat ik in hem geloof. Heilig. Hij gaat het halen. (Ik voer de druk langzaam op).

Twee jaar geleden moest hij gebroken opgeven omdat zijn knie niet meedeed. Dat soort euvels heeft hij dit jaar nog niet gevoeld en dus is hij klaar voor zondag ochtend.

Het rode ‘atmungsaktive’ shirt is gewassen en gaat mee in de koffer. Net als vrouw en zoon (in de auto dan…). Die andere 39.999 mensen op het Berlijnse asfalt kunnen mij zondag weinig schelen, ik ga uitkijken naar die ene.

En het dan ongetwijfeld stiekem jammer vinden dat ik zelf niet meeloop.

Geef een reactie