Draaien in de Berlijnse nazomer

Het is een fijne week met nieuwe technische snufjes. Draaien met de iPhone is nog ‘Neuland’ voor mij, maar Sabine Streich is een soort mentor die je alles kan leren op het gebied van techniek. Opgeleid als fotograaf stond ze aan de wieg van de videojournalistiek, leert de journalisten bij Deutsche Welle nu hoe ze items moeten draaien, met spiegelreflex/DSLR-camera’s, maar tegenwoordig dus niet alleen als VJ (het Duitse camjo, Videojournalist), maar ook als MoJo (mobile Journalism). En dat doet ze zelfs in Namibia, waar de jonge journalisten helemaal geen computers hebben en daarom direct op hun telefoons monteren. 

Voor respekt.tv gingen we vandaag samen draaien met alle gadgets die we konden vinden, een Lumix Panasonic G4, een GoPro, mijn iPhone, een Leica-camera voor foto’s en een Sony spiegelreflex als reserve. 

Helaas moet ik dan de komende dagen weer even binnen zitten om alle beelden aan elkaar te rijgen, maar ik zal wel proberen om nog een glimp van de Berlijnse nazomer op te vangen in de lunchpauzes.

Geef een reactie