RTV Utrecht: sportscholen weer open

Vandaag worden de coronaregels in Nederland verder versoepeld: doorstroomlocaties zoals dierentuinen en pretparken mogen weer open, net als sport-, dans- en muziekscholen.

Bekijk het item van Ulrike Nagel bij RTV Utrecht.

Item Ulrike Nagel, RTV Utrecht: sportschool blij met versoepelingen

Bij Theo Meijer Sport in Leusden stond vanochtend nog voordat de sportschool open ging een rij. “Ik heb wel doorgetraind terwijl de sportschool binnen dicht was, want we hadden hier de mogelijkheid om buiten te trainen”, vertelt een van de sporters vanochtend. “In het begin vond ik dat wel vervelend, maar omdat we dat toch een half jaar gedaan hebben, vond ik het uiteindelijk toch wel fijn.”

Eigenaar Theo Meijer: “Hier waren we aan toe. Het was een jaar van een kameleon zijn. We moesten ons constant aanpassen en er waren constant nieuwe regels waardoor we weer meer of minder mochten doen. We zijn meer bouwvakker dan sportinstructeur geweest, omdat we constant aan het vernieuwen waren. We hebben buiten tenten gebouwd waar mensen kunnen trainen, die tenten moesten we dan weer aanpassen en nu hopen we weer langzaam naar binnen te kunnen.”

Ulrike Nagel in item over sportschool, RTV Utrecht
Item Ulrike Nagel, RTV Utrecht, sportschool Leusden

De Leusdense sportschool heeft in de afgelopen periode financieel gezien flink moeten inboeten, ondanks de verschillende steunpakketten van de overheid. “Een verlies van 30 procent is al minimaal eigenlijk, maar ik ben blij dat we mede dankzij onze loyale leden ons hoofd boven water hebben kunnen houden”, doelend op de mensen die hun abonnement lieten doorlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *