Radio, tv en zoveel meer…

Na al langer dan een week te hebben gezwoegd boven radio-montage-programma’s, edit-sets, ingewikkelde teksten, mooie beelden en sprekende geluiden, introduceer ik eindelijk: mijn nieuwe werkgever. Binnen een week ben ik twee radio- en twee tv-reportages verder. Helaas zijn die nog niet helemaal sec op het net te beluisteren, maar ik hoop dat ook hier het
p(v)odcasten niet al te lang op zich laat wachten. Kijken kun je vast een beetje, vooral naar daklozen en schaatsers.

(helaas zijn de streams niet op niveau ‘publieke omroep’, want de NOB vraagt nog teveel geld…maar ik ga me inzetten voor verbetering op alle fronten. Dat snappen jullie wel.)

Lekker snuffelen…en dan ‘blaf’ zeggen…

Op zondag 12 februari is het zover, dan kunnen alle honden in Nederland ook hun trouwbelofte middels een blaf vervullen. Hebben jouw honden ook al jaren zijn of haar vriendje het blafwoord willen geven of is jouw hond misschien nog op zoek naar de eeuwige liefde? Mocht dit laatste het geval zijn dan is het zelfs mogelijk om op deze dag (heerlijk) te (gaan) speeddaten voordat de trouwerij begint, om zo een partner voor het leven te vinden.

Middels diverse kleuren kunnen de karaktereigenschappen van de hond aan elkaar kenbaar gemaakt worden zodat je direct de juiste partner kan besnuffelen. Misschien vindt het baasje nog wel een heel leuk ánder vrijgezel baasje, oftewel alles is mogelijk deze dag, als het maar in het teken van Valentijnsdag staat.

Vanaf 14:00 zijn alle honden inclusief baasjes van harte welkom bij recreatiegebeid De Kuil in Lage Vuursche (bij Hilversum) om zich in te schrijven voor dit geweldige evenement. Bij de inschrijving ontvangt de hond een sjaaltje in de kleur die de belangrijkste karaktereigenschappen van de hond zal vertegenwoordigen en (daarnaast ontvangen zij) een heerlijk zakje gezonde Beneful hondenvoeding. Het baasje ontvangt een sjaaltje in dezelfde kleur als die van de hond om zo ook makkelijk ten prooi te vallen van eventuele andere vrijgezelle baasjes.

Nou, gezellig, zou ik zeggen. Alle hondenbezitters op pad! Wat een evenement…

Het zou toch niet echt waar zijn…?


Duitsland is in opkomst. Nee, niet als vakantieland, maar als land waar goede muziek vandaan komt. Verloofde J. (horend bij vriendin M.) vertoeft dit weekend beroepshalve op Eurosonic / Noorderslag in het hoge noorden. Dit jaar: extra aandacht voor Duitse bands. Zoals deze. Of deze. En Ulli en vriend J. hadden daar nog niets over gehoord de laatste dagen. Niets van meegekregen. Tot verloofde J. een sms stuurde met de tekst “ken jij ‘Fettes Brot’?”. Wat een vraag! NATUURLIJK ken ik Fettes Brot. Dat is vet FETT! Uitbrengen die cd’s in Nederland!!!!!

Voorproefje? Moet je deze even naar je computer toehalen… (rechter muisknop, doel opslaan als…). Toen dit nummer uitkwam, was ik 17 jaar oud. Dus reken uit.
En op mijn 26e lanceerden ze dan dit nummer (gleiche Prozedur…)

En dan nog iets: met het meisje van deze band zat ik ooit twee weken met een groepsreis in Frankrijk. En ik heb mijn handschrift van haar gejat (echt waar!). Raar hoe de dingen soms gaan… (trouwens ook op Eurosonic; waaaaaaaaanzinnig veel gemist, verdorie…).

Laatste dag…


…op mijn oude werkplek. Een lieve collega heeft een paar oude shots van mij vertraagd en wat effecten toegevoegd. Voor de eeuwigheid.
(Geluid alsjeblieft uit, want helaas is de audio ook vertraagd, wellicht irritant).

Update: Het werkt raar genoeg alleen als je de URL in de Media Player kopieert. Geen idee hoe dat kan, maar dan doet hij het wel…

Foto-update (zie links en onder): een korte blik op de kado’s die ik allemaal heb gekregen. Waaronder een heel persoonlijke tekening, speciaal voor mij gemaakt door Loes, vriendin van internetgoeroe R. (helaas geen links…, maar dat ze het professioneel moet uit gaan buiten, lijkt me duidelijk).

(nog meer kadootjes….). BEDANKT!!!!

De oranje-hype en de haat-acties beginnen weer!


(zie afbeelding links: natuurlijk weer eens fout geschreven….)

Wenige Monate vor der Fußball-Weltmeisterschaft hat eine niederländische Firma ein neues Utensil für holländische Fans ersonnen: einen aus orangefarbenem Plastik nachgebauten Stahlhelm der deutschen Wehrmacht. Die Macher finden das lustig, viele deutsche Fans vermutlich weniger.

“Das witzigste Produkt für die WM in Deutschland”, preist der Hersteller die Helme auf seiner Website an. 4,95 Euro kostet eine der Kopfbedeckungen bei einer Mindestabnahme von fünf Stück, Versandkosten kommen hinzu. Man könne die Helme mit seinen “Freunden von der Infanterie” beim Fußballschauen in der Kneipe aufsetzen oder aber mit den “Kollegen aus dem Bataillon” damit ins Stadion gehen, legt der Hersteller den Kunden nahe

Die Herstellerfirma Free Time Products teilte mit, die Helme hätten “keine politische Botschaft”. Geschäftsführer Weno Geerts sagte: “Es ist nur ein Scherz. Wir machen uns über unsere Erzrivalen, die Deutschen, lustig, genau wie sie sich über uns lustig machen.”

(Via)

Het is nog midden in de nacht…

…en toch gaat de wekker. Maandag is het voor mij weer zover. En dan is het in januari nog steeds donker. Maar menigeen heeft daar iets op gevonden. Vriendin M. (zie post ‘snelle wekker’) had al het idee met de door-de-kamer-lopende-clocky, maar deze uitvinding werkt wellicht nog beter! Een lichtwekker! Die de zonsopgang en -ondergang kan simuleren. Dus als je alsnog niet uit bed kan komen, programmeer je die twee gewoon achter elkaar.

(Via)
Update: mocht je helemaal niet kunnen slapen, hebben ze ook nog een lichthelmin de aanbieding. Leg mij eens iemand uit hoe je met zo’n ding op rustig kan indommelen…?

F O T O S T O R Y

Aan deze kant alweer ontwenningsverschijnselen van een…
…geweldige week in een mooie stad. Met heel veel familie, heel veel sneeuw en natuur, musea van de andere soort, winkelen in Moskou, Rusland, en een heleboel vuurwerk. Kortom, heel veel lol, sneeuw, vreugde, winkels en Kaffee und Kuchen. Ik denk dat we volgende week weer gaan.

Update: Aangezien Blogger ook moeilijk doet met de foto’s, hier nog een link naar meer voor de liefhebbers….