Nu…even snel testen!!!

Dit mailtje kreeg ik net via vriend J. doorgestuurd:

Ulrike, er is iemand onderweg naar je … Klik hier om te zien wie!

Het is geen stemadvies, maar wel de beste reclame “die ik ooit heb gezien” (zo vriend J. zonet, en als hij dat zegt, wil dat wat heten, hij kijkt namelijk meer naar de reclame dan naar het programma ertussen).
Het is zo persoonlijk gedaan, dat jullie maar een deel kunnen zien, namelijk het filmpje met mijn naam erin. De clou: op het moment dat Jan een sms aan het schrijven is, komt precies dat smsje binnen op mijn mobiel!!!!

Als je het zelf ook wilt testen (en dat is aan te raden), moet je op deze site je naam, emailadres en telefoonnummer invoeren (dan kan als het filmpje is afgelopen) en dan krijg ook jij een persoonlijke message van Jan.
Fantastisch! Het is nu bijna jammer dat ik niet mag stemmen….

De schuldige is gevonden!

Collega M. heeft iets heel knaps gedaan. Binnen drie jaar tijd heeft hij zijn hele grote schuldenberg klein gekregen. En al die tijd een weblogerover bijgehouden. Want hij kan ook nog eens leuk schrijven. Op één november was het zover – de teller stond op nul.
PLUS: Morgen komt zijn boek uit. ‘Jong en schuldig’ heet het. M. rekent af met zijn verleden en wil anderen voor de schuldenval behoeden. En dat doet hij toepasselijk morgen om 16 uur in café ‘Eigen Schuld’ te U.
De 8,90 (voorverkoop) slaan weer even een gat in mijn eigen rekening, maar daarna weet ik wel precies hoe ik moet sparen!

Die flickr heeft ‘m!

Dit is nog eens een modern speeltje. Maar dus ook heel handig, zoals uit volgend verhaal blijkt…en helemaal omdat vriend J. deze functie nu ook op zijn mobieltje heeft ingesteld…

AMSTERDAM – De Utrechtse blogger Martijn van Es heeft zijn verloren mobieltje op een heel uitzonderlijke manier teruggevonden. Omdat zijn telefoon automatisch stond doorgeschakeld naar de fotosite Flickr, stuitte de blogger op een foto afkomstig van zijn telefoon die hij niet zelf had genomen.
Van Es verloor vorige week zijn mobiele telefoon. Toen hij de volgende dag op
zijn persoonlijke Flickr-pagina inlogde, zag hij daar een foto van twee onbekende jongens. De foto was met zijn mobiele telefoon gemaakt nadat Van Es die verloren had. Toen hij de foto op zijn weblog plaatste, begon het balletje te rollen.
Andere weblogs zoals Fok! En GeenStijl namen het mysterieuze verhaal over, en dat lokte veel reacties uit. Tientallen mensen herkenden de jongens op de foto en de locatie waar de foto is genomen. Tips wezen uit dat de jongens op het St. Gregorius College in Utrecht zitten.
Via een profiel van één van de jongens op
mijnutrecht.nl kon Van Es zijn identiteit achterhalen. Van Es weet niet of de jongens op de foto of degene die de foto heeft genomen zijn telefoon hebben gestolen. “Ze hebben op de een of andere manier de telefoon in handen gekregen. Als ze hem hebben gestolen dan is duidelijk wat ik van ze vind. Als ze hem gevonden hebben dan neem ik het ze kwalijk dat ze de telefoon niet bij de politie hebben ingeleverd”, schrijft hij op zijn weblog.

Waren die jongens ook daadwerkelijk de daders? Lees (weiter)!

Berlin goes 24

Berlijn gaat als eerste stad in heel Duitsland over op een 24-uurs economie. Vlak voor kerst zijn de winkels altijd al langer open (veel winkels al tot 22 uur), maar nu wordt dat nog eens uitgebreid. In ieder geval per wet. De meeste winkels willen tot 22 uur open zijn, en op zondag tot 20 uur.

Einkaufen rund um die Uhr: Berlin ist das erste und bislang einzige Bundesland, das den Händlern künftig erlaubt, montags bis sonnabends 24 Stunden zu öffnen. Gestern Abend wollte das Abgeordnetenhaus das neue Ladenöffnungsgesetz beschließen. Die Geschäfte sollen bereits in diesem Jahr auch an allen vier Adventssonntagen von 13 bis 20 Uhr verkaufen dürfen. (via)

Zoals altijd zijn ook daar de kerken tegen, alleen hebben die in Berlijn niet zoveel invloed. Voor een reportage heb ik onlangs ook eens naar de Nederlandse winkelopeningstijden gekeken, in de verwachting de grens bij 18.00 uur te vinden. Toen kwam ik erachter dat de winkeltijdenwet gewoon toestaat de deuren tussen 6.00 uur ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds te openen. Alleen niemand doet dat nog (behalve deze keten). En ik snap dat nog steeds niet. Na het werk kun je dan toch nooit de stad in? Behalve op donderdag, als de rest van Nederland dat ook doet? En het dus niet meer leuk is, want te druk?