Kijktip: Bejaarden op de barricaden

Ligt je oma in het bejaardentehuis? Verzorgingstehuis? Dement? Mijn overgrootoma wel. En het wordt alleen maar erger. Want: steeds meer ouderen en minder jongeren. Bijvoorbeeld in 2030:
Dan ben ik 50.
Mijn moeder is 70.
Mijn oma is 92.
En mijn overgrootoma is dan overleden.
Of ik dan kinderen heb? Neem aan van wel.
Mijn oom is nu 36 en heeft ze nog niet. Mmmmh, dingen om over na te denken…

Dat dachten ook de makers van de ‘Doku-Fiction’ die morgen op de ZDF wordt uitgezonden. Wetenschappelijk onderzoek in een onderhoudend jasje.
Want dan zijn we met z’n allen allemaal veel ouder en zoveel jongeren zijn er niet. Dat betekent: geld moet je zelf bijverdienen, ouderen gaan massaal aan de bijbaan of worden crimineel omdat ze de nodige medicijnen niet meer kunnen betalen. En de zieken en dementen worden als kippen in een stal door robots gevoerd omdat we nu ook al geen tijd hebben om fatsoenlijk een luier te wisselen. Zie, huiver en bereid je voor…

(deel 2, 18 jan. en deel 3, 23 jan.)

I want the Iphone

Eigenlijk mag ik hem helemaal niet hebben, want mijn Ipod viert nog niet eens zijn eerste verjaardag. Maar als ik dit allemaal lees, wil ik hem wel. Verdorie. Elke keer weten ze je weer te paaien en over te halen. En twee maanden later komt alweer de verbeterde versie op de markt.

Wie behoedt mij voor impulsaankopen?

Gelukkig heeft het impuls even tijd om het te laten bezinken: pas eind van het jaar in de winkel verkrijgbaar.

En er zijn ook negatieve geluiden.

Azijnpi…, …drinker

Sommige dingen begrijp je toch niet? Het zal niet liggen aan die mooie stad aan de Oostzee

ROSTOCK – Een Oost-Duitse moeder heeft haar jonge dochter jarenlang gedwongen bijtende ontkalker en azijn te drinken. Het kind is daardoor invalide geworden.
De nu 27-jarige moeder moet zich voor de rechter verantwoorden voor haar daad. Ze gaf ook toe haar dochter Lea-Marie (5) met kokend water te hebben overgoten om verzekeringsgeld te kunnen innen.
Een psychiater oordeelde maandag tijdens het proces in het Oost-Duitse Rostock dat de vrouw volledig toerekeningsvatbaar is.
De werkloze moeder zei dat ze zich door het kind vaak overbelast had gevoeld. Ze gaf al aan haar dochter, die in een pleeggezin is opgenomen, 30.000 euro smartengeld te willen betalen.

I present to you: new looks!

Een nieuw jaar en dus een klein beetje een nieuw uiterlijk. Het werd eens tijd, want al die lange regels waren op den duur niet meer leesbaar.
Dus bij deze: een nieuw jasje voor mijn weblog.

[Ik ben nog niet uit over het lettertype van mijn naam, dus ik krijg (heel) graag advies!]

Duitse humor

Volgens de meeste Nederlanders en ook sommige Duitsers zou het veld onder deze kop helemaal leeg moeten zijn. Duitse humor bestaat niet. Al HELEMAAL niet als het om DE oorlog gaat. Je weetwel, die ene
Wat al helemaal niet bestaat in Duitsland, is lachen om Hitler. Die manmet de snor, jeweetwel. Niet voor niets werden bij de vorige grote bioscoopfilm ‘Der Untergang’ in Duitsland intellectuele discussies gevoerd over het feit dat meneer A.H. te sympathiek over zou komen. Te menselijk.

Nou – als dat al een punt van discussie was, zal de nieuwe film ‘Mein Führer’ met Helge Schneider als A.H. een heleboel krantencolumns en praatprogramma’s gaan vullen.
Een eerste indruk? Bekijk vast de trailer! En mis ook niet de hilarische fotoserie van de opnames in Berlijn. Je waant je weer even in oude tijden…

En ga dan met smart wachten tot ie in Nederland uitkomt. Lachen!

Aufdatum: Wil je voorstukjes op je Ipod bekijken? Dat kan hier.

07 goes spannend!!!

Met meer posts, nieuwe passwords (want ook Blogger is vernieuwd, kom ik net achter) en meer nieuws. Met oliebollen naar tv gekeken?
Mijn eigen repertoire bestond uit bios (Scoop), eten (Blockhouse), vuurwerk kijken en feesten! Wist niet dat je op ‘The winner takes it all’ en ‘Du hast den Farbfilm vergessen’ zo goed kon dansen. Half zes in bed.
En dan nu weer: aan het werk. Ineens. Een nieuw jaar.
07 goes spannend!!! Toch?