Kijktip: Bejaarden op de barricaden

Ligt je oma in het bejaardentehuis? Verzorgingstehuis? Dement? Mijn overgrootoma wel. En het wordt alleen maar erger. Want: steeds meer ouderen en minder jongeren. Bijvoorbeeld in 2030:
Dan ben ik 50.
Mijn moeder is 70.
Mijn oma is 92.
En mijn overgrootoma is dan overleden.
Of ik dan kinderen heb? Neem aan van wel.
Mijn oom is nu 36 en heeft ze nog niet. Mmmmh, dingen om over na te denken…

Dat dachten ook de makers van de ‘Doku-Fiction’ die morgen op de ZDF wordt uitgezonden. Wetenschappelijk onderzoek in een onderhoudend jasje.
Want dan zijn we met z’n allen allemaal veel ouder en zoveel jongeren zijn er niet. Dat betekent: geld moet je zelf bijverdienen, ouderen gaan massaal aan de bijbaan of worden crimineel omdat ze de nodige medicijnen niet meer kunnen betalen. En de zieken en dementen worden als kippen in een stal door robots gevoerd omdat we nu ook al geen tijd hebben om fatsoenlijk een luier te wisselen. Zie, huiver en bereid je voor…

(deel 2, 18 jan. en deel 3, 23 jan.)

Geef een reactie