Villa Hooiberg


Wel eens gehoord van Spengen? Of Geer? Ik ook niet. En daarom ga ik samen met collega’s R., H. en S. vanaf vandaag op een zes-weken-durend avontuur. We reizen door de provincie. Door onbekende plaatsen, langs voor ons onbekende mensen. Op zoek naar een slaapplaats en spannende verhalen. Vanavond is Nigtevecht aan de beurt. Dus mensen – hou de poorten open! We komen eraan! (En onze camera’s moeten waarschijnlijk een regenjasje aan!)
Zien: De verhalen zijn vanaf 23 juli te zien in het programma UVandaag van RTVUtrecht. Klik.
Update: Je kunt ook zien waar we langs gaan via de ingenieuze Google Maps. Daar vind je ook de verhalen. En ook de pics via picasa.

GeenStijl over muizen en mij

Het zal niet vaak gebeuren, maar voor die ene keer in het leven komt mij de eer toe op het grote grote internot te staan: namelijk op GS.
En dat allemaal door de muizen…

Laatste ontwikkelingen rondom de muizenplaag in de Appie te Utrecht. Het to-go filiaal op Hoog Catherijne is inmiddels verworden tot dé bezienswaardigheid van Utrecht. Van heinde en ver komen dagjesmensen naar de Domstad om het nu al legendarische muizenbrood met eigen ogen te zien. Op last van het management zijn de broodjes uit de schappen gehaald en staat de inmiddels massaal verzamelde pers nu maar de Jonagolds te filmen. Daar NS-stations tegenwoordig niet meer onder openbare gelegenheden vallen worden ordetroepen ingezet om de nieuwsgierige massa op afstand te houden. Burgerjournalisten wordt het maken van pica’s belet. Een reporter van RTV Utrecht is as we speak door de SpoWePliesie in de boeien geslagen wegens ontoelaatbaar filmgedrag. Nochtans illegaal geschoten beeldmateriaal kunt u uiteraard hierrr kwijt. Maar eerlijk is eerlijk, de Appie maakt wel écht schoon schip.

Update: Vervang ‘in de boeien geslagen’ door ‘meelopen’, ‘massaal verzamelde pers’ door het aantal ‘drie’ en voeg toe dat ik me niet kon legitimeren toen ik gevraagd werd. Dan ben je dicht bij de waarheid.
Update2: Materiaal van mijn hand is hierrr te zien (wel vooruitspoelen tot 4 minuut 35…).

Voor de Tour…

…moet u niet in Duitsland zijn. Nee, in Frankrijk natuurlijk…maar mocht u Duits commentaar prettig vinden of gewoon landsman of -vrouw zijn, dan vindt u vandaag geen bergetappe op de Duitse zenders. En ook morgen niet. En overmorgen wellicht ook niet. ARD en ZDF zijn namelijk gestopt met het verslaan van de Tour. Omdat er alwéér iemand van T-Mobile verdacht wordt van doping. En ja, zulke praktijken kunnen niet meer gesteund worden door publieke zenders. In plaats daarvan een programma over doping. Veel kijkplezier!

Wachten

Geachte klant,
Aanstaande zaterdag, 21 juli, is het eindelijk zover! Dan wordt de laatste Engelse Harry Potter bij u thuisbezorgd. Harry Potter and the Deadly Hallows is bijna net zo dik als zijn voorgangers en zal daarom niet door de brievenbus passen. Zorg dus dat u thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen. Mocht u aanstaande zaterdag niet thuis zijn, dan zult u een briefje van de postbode vinden waarop instructies staan.

Spannend…

Gooische vrouwen becomes ‘Feine Freundinnen’

Het is dinsdag, kwart voor elf ’s avonds en mijn moeder belt. Raar, mijn moeder ligt normaal gesproken al in bed om kwart voor elf. Maar nu zit ze nog voor de tv. ‘Schalt mal schnell um, hier gibt’s ne neue Serie. Aus Holland. Die heisst ‘Feine Freundinnen’. Oder sowas.’
Ik heb een vermoeden, maar denk nog even ‘het kan niet waar zijn’. Snel zappen leert dat het dat wel is: de enige echte succesvolle Talpa-serie Gooische vrouwenwordt uitgezonden in Duitsland. Op de ZDF zelfs, een publieke zender. De eerste aflevering is net afgelopen, en ja, het is zo net zo erg als Nederlanders denken.

Alles, (maar ook werkelijk alles) is nagesynchroniseerd en ook de liedjes van Martin Morero zijn vertaald en nieuw ingezongen. Weg, zijn Jordaanse tongval. Zelfs mijn moeder vindt dat ze die nou Nederlands hadden kunnen laten. Ik ontkwam er natuurlijk niet aan om even te kijken. Linda spreekt lekker zichzelf in (wel zo handig, met die ervaring…) en na tien minuten vallen mij die onnatuurlijk bewegende lippen niet meer op. Drie keer hartelijk gelachen. Betrapt!

(Maar ik stuur mijn moeder NU de linkwaar ze de afleveringen in het Nederlands kan kijken; leert ze ook nog eens een taal erbij…)

Statistisch gezien…


(want daar heb ik nu even tijd voor…)

…hoor ik bij één van de rijksten, maak ik de minste kans op werkloosheid in Europa en zit ik economisch ook nog eens in de lift het afgelopen jaar. En dat allemaal omdat ik in Utrecht woon. Geen slechte vangst, zeg ik zo. Onder andere het CBS verzamelt al deze gegevens voor ons. En daaruit blijkt dat Nederland samen met Luxemburg en Ierland het rijkste land in Europa is, dat de randstad goed is voor meer dan 50% aandeel in de Nederlandse economie en dat Utrecht het afgelopen jaar de sterkste economische groei doorgemaakt heeft. Het wordt tijd om weer eens wat geld uit te geven, ik voel het….echt!

Knut-moe

Nee, nee, we zijn nog niet Knut-moe, want de miljoenste bezoeker was een Nederlandse. Met man (zie boven). En ook nog eens zwanger. En ze spreken een beetje Duits. Beter hadden de media het niet kunnen krijgen. Het had namelijk ook net zo goed een oude, muf ruikende man kunnen zijn, of een hele dikke, zwaar ademende vrouw die tussen haar antwoorden door kruimels richting camera spuwt. Maar nee, één en al harmonie. Inmiddels is Knut al naar de achtergrond geschoven. Waar ie zijn verzorger wellicht net in de hand bijt. Onzichtbaar voor de kijker.