Verslaafd

Ik zal het maar toegeven. Een nieuwe verslaving heeft zich van mij meester gemaakt. In de weinige tijd die me naast Villa Hooiberg tegenwoordig blijft, zit ik op de bank (of in de zon, of in de auto, of op de wc…) met een klein wit kastjein mijn handen. Twee schermen, een paar toetsen en een elektronische pen zijn genoeg om een meisje als mij te vermaken.
Ook al hebben ze de moderne gameboy oorspronkelijk voor gepensioneerde dementen (en Nicole Kidman) bedacht – mijn jonge brein train ik er ook mee. Huidige stand van hersenleeftijd(voor de eveneens verslaafden onder u zal dit woord alle bellen doen rinkelen): 28. Gelijk aan mijn echte leeftijd dus. En daar heb ik hard voor getraind! Dus na de training ook de ontspanning (en gelukkig heeft het kastje daarvoor ook een knopje): bacteriën uitroeien.
Snapt u er niks van? Dan hoort u niet bij de witte-kastjes-club…

‘Oud’ nieuws

Soms kom je ook na 34 jaar nog nieuws tegen. Oud nieuws dus, hoor ik u zeggen. Maar in dit geval niet geheel onbelangrijk. In de Stasi-archieven van Berlijn zijn nieuwe documenten gevonden (ja, dat archief is zooooo groot…) die bewijzen dat onze goeie oude ‘Staatsratsvorsitzender’ wel degelijk opdracht heeft gegeven om op mensen te schieten die de muur over wilden. Inclusief kinderen. De regering ontkende dat blijkbaar altijd, ook al lijkt deze informatie voor mijn generatie al lang ‘feit’. Bij deze ook het bewijs. Letterlijk citaat: “Zögern Sie nicht mit der Anwendung der Schusswaffe, auch dann nicht, wenn die Grenzdurchbrüche mit Frauen und Kindern erfolgen, was sich die Verräter schon oft zunutze gemacht haben.”

En toch: Der Spiegel twijfelt. Tien jaar terug zou een identiek document zijn gepubliceerd. Mmmh, een PR-stunt? Omdat de bouw van de muur vandaag 46 jaar geleden is?