Intercity

De trein Utrecht Centraal – Leeuwarden vertrok exact om 18.47. Een reis van ca. 50 minuten voor de boeg, met een goed boek en goed humeur, want op weg naar een bruiloftsreceptie van nichtje. Om 19.15 uur remt de trein zachtjes. Niets bijzonders, dat doen ze wel vaker. Wel bijzonder: vrijwel onmiddellijk wordt omgeroepen dat we vanwege een ‘aanrijding’ stilstaan. Dat weten ze snel voorin. De conducteur laat al een paar details los, als ik hem ernaar vraag. Geboortejaar 1986, de brandweer komt eraan, evenals de technische recherche. We moeten wachten. Om 20.45 rijdt de trein verder. Nee, het is niet duidelijk of het zelfmoord was of een ongeluk. Dat weet ik vandaag pas.

PUTTEN (ANP) – Een 20-jarige man uit Kampen is donderdagavond omhet leven gekomen door een ongeval bij het treinstation in Putten. Hij probeerde het spoor over te steken en werd gegrepen door de intercity Nijkerk-Harderwijk. Dat heeft de politie donderdag laten weten. Het ongeval gebeurde om 19.15 uur. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de jongeman aan het eind van het met een schrikhek afgesloten perron naar beneden is gesprongen om in de richting van de iets verderop gelegen spoorwegoverweg te gaan. Hier stonden zijn klasgenoten met wie hij op een schoolkamp in Putten verbleef, te wachten bij de gesloten overwegbomen. Het slachtoffer werd nadat een eerste trein richting Amersfoort gepasseerd was, gegrepen door de uit de andere richting komende intercity. Hij was op slag dood. Het treinverkeer is geruime tijd gestremd geweest. De klasgenoten zijn in een nabij gelegen horecagelegenheid door medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp opgevangen. Het treinpersoneel is door de eigen dienst opgevangen.

Terug bij het nieuws

Wedergekeerd uit de hooiberg (het werd langzaam tijd de onwijs leuke reistijd met camera weer in te wisselen voor het gewone leven…), ben ik weer toegewijd aan het nieuws. Terroristennieuws dit keer. Sla de (internet)kranten open en je ziet foto’s van de terroristen die in Duitsland zijn opgepakt. Kijk en vergelijk: de media zijn het maar weer eens niet eens of ze de ‘daders’ nou wel of niet herkenbaar in beeld brengen. Een selectie:

Algemeen Dagblad:

Der Spiegel:

Trouw: