Hasta la Cuba


Back op de redactievloer en alweer enkele dagen gewend aan het koude en kille winterweer. Hier links dus een oppepper voor alle mensen die geen kans zien om deze winter nog naar warme oorden af te reizen.

Cuba is een aanrader: interessante mensen die in een inmiddels arm, maar toch boeiend systeem leven (voor een op westerse luxe ingesteld meisje). In oude vervallen Spaanse villa’s gemoedelijk hun sigaartjes roken en er nog een glaasje suikerwater met rum bijnemen. En als je daar een foto van wil maken, je om 1 peso vragen; een achtste van hun maandsalaris (en 80 cent voor ons, dus de verbaasde toerist doet lekker mee). Desondanks leggen ze graag alles uit over hun omgeving, al moest het dankzij mijn gebrekkige Spaans ook met handen en voeten.

En tenslotte tussen de palmbomen ook een paar bekende ervaringen met Oost-Duits ogende gebouwen uit de jaren ’60 en ’70; scholieren die net als ik vroeger blauwe en rode halsdoeken dragen en een drinkfestijn met een door mij erg gemist ‘Genussmittel’: maltbier!

> Eigen fotoserie

Geef een reactie