We mogen weer!

Van bioscopen tot zwembaden: ‘We gaan er een feestje van maken’

PROVINCIE UTRECHT – We mogen weer! Bioscopen, theaters, zwembaden, musea, casino’s, restaurants, allemaal konden ze niet wachten tot vandaag. En dat geldt natuurlijk minstens net zo hard voor hun bezoekers. Met de versoepelingen van vandaag breekt voor veel mensen de zomer pas echt aan.

Ulrike Nagel: Bij het Bosbad en het Louis Hartlooper Complex hopen ze op een mooie zomer

Ook in onze provincie worden de vele deuren weer enthousiast geopend. Lees hier wat er achter die deuren de afgelopen maanden is gebeurd en wat de plannen voor de zomer zijn.

Uitverkochte zalen in Louis Hartlooper Complex
Het Louis Harlooper Complex in Utrecht is al jarenlang een druk bezocht filmhuis. Maar ook hier is het in de zalen sinds afgelopen december stil. Dat er weer gasten mogen komen, voelt haast surrealistisch. “Dan besef je pas hoe erg je het gemist hebt”, zegt Roos Stelling.

Kiezen welke films er gedraaid worden, was wel even een puzzel. “Je begint vanaf nul. Het is lastig in te schatten welke voorstellingen werken.” Maar dat is toch gelukt, de voorstellingen van vanavond zijn uitverkocht.

Bosbad Leersum hoopt op mooie zomer
Jan Overweel van het Bosbad in Leersum kan opgelucht weer door het dorp lopen. De afgelopen tijd werd hem door jong en oud veelvuldig gevraagd wanneer het bad weer open ging. Vandaag dus, zegt hij tevreden. “Je wilt gewoon dat het bad weer toegankelijk is voor iedereen.”

Met 1500 bezoekers is de capaciteit ruim, maar ook hier moet van tevoren worden gereserveerd. Overweel ziet nog wel dat de abonnementverkoop nog achterblijft. “Mensen wachten het nog even af voordat ze een abonnement nemen.” Hij hoopt dat een mooie zomer met steeds minder maatregelen zal zorgen voor steeds meer bezoekers.

Trossen los in Bunschoten
Wie niet stil wil zitten is van harte welkom op de botter van Jaap van Dijk. Want ook de schippers in Bunschoten mogen nu weer passagiers meenemen. Van Dijk heeft zijn schip flink onder handen genomen. Onderdelen zijn vervangen en de boel staat weer strak in de verf.

Dat heeft wel wat geld gekost. En dat in een tijd dat er weinig werd verdiend. “We hebben bij moeten leggen”, zegt hij dan ook. “Er gaan wel wat spaarcentjes inzitten.” Gelukkig schoot het Prins Bernhardfonds met een subsidie te hulp.

Wie een zeiltocht op het Eemmeer wil maken, heeft in ieder geval plek zat. Van Dijk neemt nu maximaal 8 passagiers mee, in plaats van 12. Met het mooie weer van de afgelopen dagen is de zin om erop uit te gaan alleen maar gestegen. “Het is net of de natuur ook zegt: kom op, we gaan weer”.

Ulrike Nagel van RTV Utrecht op een Botter
Ulrike Nagel van RTV Utrecht op een Botter

Geef een reactie