Tijd

Ach ja, de mensen in mijn gastenboek hebben wel gelijk…ik heb niet eens meer de tijd gevonden in het weekend om mijn log aan te vullen…slecht slecht slecht…
Maar wat ik ook allemaal niet te doen heb: het bedrijf is verhuisd (chaos), ik ben zelf met mijn vriend op zoek naar een huis, en omdat ik hier al woon, ga ik steeds naar huizen kijken en moet dan heel snel beoordelen of het iets is. Ik moet nog steeds een stageverslag schrijven van ‘1opdemiddag’ en kom er maar niet aan toe (ben wel heel goed van start gegaan afgelopen weekend…); heb me opgegeven een artikel voor het Duitslandweb te schrijven (erg leuk!), maar kom er helemaal niet aan toe. Wil de krant lezen en kom er niet aan toe. Heb het vriendschapsbrood ‘Herman’ in de oven, maar ben eigenlijk een beetje op dieet…
Heb nog geen salaris, maar ook geen geld meer…moet mails beantwoorden en kom er niet aan toe. Ben een boek aan het lezen, maar krijg een slecht geweten als ik het nieuws niet goed genoeg volg (als journalist moet ik natuurlijk ten ALLEN tijde op de hoogte blijven…)…
kortom: ik heb geen tijd om na te denken en dat is dan misschien wel weer goed. Want dan zou ik pas echt beseffen wat voor roerige tijden het voor mij (en mijn vriend, en al mijn pdoj-vrienden) zijn…En dan zou mijn hoofd niet meer werken. Ik heb ook nooit hoofdpijn, maar vandaag wel. Teveel nadenken kan er dan niet meer bij. En toch: stiekem denk ik tussendoor dat ik eigenlijk de Duitse en de Nederlandse geschiedenis wil studeren als ik wat meer van alles af wil weten…er moet dus uiteindelijk nog veel meer in mijn hoofd passen. Maar niet meer vandaag.

Portem…

Het woord ‘portemonnaie’ schrijf je met twee ‘n’. Sommige (hele goede) journalisten stellen op hun weblogs dat ze niet weten hoe dat geschreven wordt. Alsnog hoop ik dat de betreffende journalist zijn portemoNNaie inmiddels heeft teruggevonden…

Gästebuch

Als jullie op iets willen reageren dat ik in mijn weblog heb gezet, kunnen jullie in mijn gastenboek schrijven!
Wenn ihr auf einen Eintrag im Weblog reagieren wollt, müsst ihr was in mein Gästebuch schreiben!!!!

Mauer

Noch ein paar (für die Auffrischung der Gehirngegend, in der ein wenig Geschichte gespeichert wird):
http://www.17juni53.de/
http://www.chronik-der-mauer.de/

Damals

Ein paar interessante Seiten für den Liebhaber und den ‘Selber-erlebt-Haber’:

http://www.damals-wars.de
http://www.ddr-im-web.de
http://www.ddr-suche.de/

Boek

Alois Prinz, ‘Lieber wütend als traurig. Die Lebensgeschichte der Ulrike Marie Meinhof’ Weinheim, Berlin, Basel 2003. ISBN 3-407-80905-0.

Lijkt me geweldig interessant om te lezen. (Maar ik heb nog geen geld om het te kopen…)

Ogen

Trouwens is de foto van mijn oog daar boven rechts het ultieme bewijs dat ik niet alleen bruine ogen heb (veel mensen wilden dat in het verleden nooit geloven; ik heb altijd tevergeefs uitgelegd dat er wel degelijk ‘groen’ inzit)…maar ook het bewijs dat ik mijn wenkbrauw op die dag niet fatsoenlijk geëpileerd had…maar goed: back to nature, zeg ik dan maar.

Huizen

Het is ook wat. Huizen kijken. Heb al op een ander weblog gelezen dat er veel mensen gaan verhuizen in deze tijd. Ik ben daar dus ook mee bezig; vooral iets te zoeken in de Gooi- en Vechtstreek. Amsterdam – te oud en daarvoor te duur…(plus je kunt je niet bij de gemeente inschrijven; dat is vervelend voor een Duitser)…; dus dan maar een nieuwer huisje in het bos; even duur, maar beter vertoeven. Maar goed, ik heb hem nog niet gevonden. Heb op dit moment toch verhuizingen genoeg met het overzetten van het bedrijf van laren naar amsterdam. Anderhalve dag inpakken en nu wachten tot de contracten rond zijn. Ook best wel slopend.
Daarnaast denk ik toch veel aan Duitsland de laatste tijd. Opmerkelijk toch, dat Nederland nu op juist dit moment precies dezelfde weg inslaat als Duitsland: beide landen verkeren officieel in een recessie, beide landen zijn aan het worstelen met hun regeringen (in Duitsland dreigt Schröder nu bijna dagelijks met opstappen als de partijen zijn ‘Reformen’ niet steunen); de werkloosheid stijgt, niemand heeft zin in teveel lasten voor de sociaal minder gestelden (logisch ook!), maar toch oriënteren zich beide landen vrij weinig aan elkaar.
Nederland dan misschien wel aan Duitsland, maar omgekeerd? Sinds Pimmetje is het ideaal-beeld van Nederland in Duitsland ingestort en kent iedereen alleen nog maar het wiet in Amsterdam…(te merken aan vrienden van mij die regelmatig vragen: “Und? Hast du noch was mitgebracht?”).
Als Duitsland over de recessie in Europa spreekt, wordt Nederland niet eens genoemd, ik denk dat het woord ‘Niederlande’ maar eens in de twee maanden in de krant verschijnt. Tel daar dan maar de Nederlandse kranten op het woord ‘Duitsland’ na. Vrienden, vijanden, export- en importpartners. Volgens mij is alleen die laatste term op onze twee landen van toepassing.
Maar ik denk ook wel weer veel onzin. Hoop dus dat mijn gastenboek het straks doet (moet ik natuurlijk zelf maken…) en dan komen er hopelijk wat meer ideeën binnen…

Hilversum

Ik ga vanmiddag kijken bij huizen in Hilversum en alhoewel me de GROTE stad toch iets meer trekt, maakt het mij inmiddels niet meer zoveel uit, en wil ik ook best in een huis in Hilversum gaan wonen…als het maar een beetje betaalbaar blijft.
Laatst ging ik hardlopen in het Goois Natuurreservaat (ja, ik merkte ook pas na meer dan twee maanden dat ik zoiets om de hoek had liggen), kwam ik tijdens de schemering om 21 uur DRIE haasjes tegen plus een ree, dat zomaar uit het bos kwam lopen. Heel schuw ook, en meteen weer weg. Dat kom je toch niet echt tegen in steden als Berlijn (waar ik net niet geboren ben, maar wat ik toch mijn echte ’thuis’ noem…). Dat is dan wel weer een reden om in een kleinere plaats te gaan wonen.
Bij deze is het toch wel een beetje ‘vaarwel noorden’ (en dan specifiek Groningen), maar ik verbaas me erover hoe snel een mens ook weer ergens anders kan wennen. Zelfs een Duitser in Nederland – en dan nog in verschillende plaatsen ook…(dat had ik vijf jaar geleden niet kunnen bedenken).