Huizen

Het is ook wat. Huizen kijken. Heb al op een ander weblog gelezen dat er veel mensen gaan verhuizen in deze tijd. Ik ben daar dus ook mee bezig; vooral iets te zoeken in de Gooi- en Vechtstreek. Amsterdam – te oud en daarvoor te duur…(plus je kunt je niet bij de gemeente inschrijven; dat is vervelend voor een Duitser)…; dus dan maar een nieuwer huisje in het bos; even duur, maar beter vertoeven. Maar goed, ik heb hem nog niet gevonden. Heb op dit moment toch verhuizingen genoeg met het overzetten van het bedrijf van laren naar amsterdam. Anderhalve dag inpakken en nu wachten tot de contracten rond zijn. Ook best wel slopend.
Daarnaast denk ik toch veel aan Duitsland de laatste tijd. Opmerkelijk toch, dat Nederland nu op juist dit moment precies dezelfde weg inslaat als Duitsland: beide landen verkeren officieel in een recessie, beide landen zijn aan het worstelen met hun regeringen (in Duitsland dreigt Schröder nu bijna dagelijks met opstappen als de partijen zijn ‘Reformen’ niet steunen); de werkloosheid stijgt, niemand heeft zin in teveel lasten voor de sociaal minder gestelden (logisch ook!), maar toch oriënteren zich beide landen vrij weinig aan elkaar.
Nederland dan misschien wel aan Duitsland, maar omgekeerd? Sinds Pimmetje is het ideaal-beeld van Nederland in Duitsland ingestort en kent iedereen alleen nog maar het wiet in Amsterdam…(te merken aan vrienden van mij die regelmatig vragen: “Und? Hast du noch was mitgebracht?”).
Als Duitsland over de recessie in Europa spreekt, wordt Nederland niet eens genoemd, ik denk dat het woord ‘Niederlande’ maar eens in de twee maanden in de krant verschijnt. Tel daar dan maar de Nederlandse kranten op het woord ‘Duitsland’ na. Vrienden, vijanden, export- en importpartners. Volgens mij is alleen die laatste term op onze twee landen van toepassing.
Maar ik denk ook wel weer veel onzin. Hoop dus dat mijn gastenboek het straks doet (moet ik natuurlijk zelf maken…) en dan komen er hopelijk wat meer ideeën binnen…

Geef een reactie