Hilversum

Ik ga vanmiddag kijken bij huizen in Hilversum en alhoewel me de GROTE stad toch iets meer trekt, maakt het mij inmiddels niet meer zoveel uit, en wil ik ook best in een huis in Hilversum gaan wonen…als het maar een beetje betaalbaar blijft.
Laatst ging ik hardlopen in het Goois Natuurreservaat (ja, ik merkte ook pas na meer dan twee maanden dat ik zoiets om de hoek had liggen), kwam ik tijdens de schemering om 21 uur DRIE haasjes tegen plus een ree, dat zomaar uit het bos kwam lopen. Heel schuw ook, en meteen weer weg. Dat kom je toch niet echt tegen in steden als Berlijn (waar ik net niet geboren ben, maar wat ik toch mijn echte ‘thuis’ noem…). Dat is dan wel weer een reden om in een kleinere plaats te gaan wonen.
Bij deze is het toch wel een beetje ‘vaarwel noorden’ (en dan specifiek Groningen), maar ik verbaas me erover hoe snel een mens ook weer ergens anders kan wennen. Zelfs een Duitser in Nederland – en dan nog in verschillende plaatsen ook…(dat had ik vijf jaar geleden niet kunnen bedenken).

Geef een reactie