Untitled Post

Wat grappig, zeg. Ga ik een keer in mijn log vragen of nog iemand het leest en dan gaan mensen meteen hun vinger opsteken…wel heel leuk, hoor. En inspirerend.
In de tussentijd heb ik alweer twee items gemonteerd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet zoveel moeite voor heb gedaan. Vaak moet het allemaal snel snel om het op woensdag avond af te hebben. Het lukt wel, maar dan moet iedereen dus ook echt aanpoten. En op dit moment monteren we maar met z’n tweeën. En dan ook nog voor twee of drie items teksten schrijven die zo informatief mogelijk moeten zijn, maar ook al op de mond van de voice-over moeten passen…dus eerst de items uit de computer op een klein bandje zetten en dan tijdens het kijken teksten schrijven. Soms is dat geweldig leuk, maar vandaag vind ik het wat lastiger.

Het stinkt hier in het gebouw namelijk naar afval. En dat al sinds drie dagen. Een onbestemde geur van vis, verschimmeld brood en vlees…nou, geuren kun je niet echt uitleggen…vies, gewoon. bah.

Thuis logeert net een vriendinnetje van mij die in haar eigen kamer overvallen is door drie of vier (!) muizen en daarom met donkere kringen onder de ogen bij mij kwam aankloppen. Als er nou maar geen muizen in Bussum rondlopen!

Untitled Post

Vanaf september ga ik twee dagen in de week met nieuws bezig. Hier in de Amsterdamse regio. En dat vind ik echt HE-LE-MAAL geweldig. Ik hoop dat het dan allemaal goed lukt met de combinatie van twee banen, maar tegen stress kan ik inmiddels heel erg goed (dat leer je dan wel weer van chaos…). My brain goes round and round and I love it…ik ga keihard doorstomen…(maar moet stiekem ook hopen dat werkelijk alles gewoon heel snel rond is en goed komt)…

Anybody out there eigenlijk die zich nog voor mijn weblog interesseert?

Untitled Post

Ik ben redelijk blij. Ik heb een super leuk weekend gehad; eerst bij een goede vriendin op zaterdag samen met allemaal andere goede vrienden geouwehoerd (schrijf je dat zo?) en gebarbecued. Uiteindelijk waren mijn vriend en ik redelijk dronken en hebben dus ook de tram gemist. Snel een taxi genomen en in ieder geval de laatste trein nog gehaald.
Oh ja, en overdag waren de ouders van mijn vriend in ons huisje op bezoek en op een of andere manier was het gewoon errruuug gezellig. De leuke momenten gingen ook op zondag door: een hele goede vriendin heeft bijna de hele zondag bij ons doorgebracht (en dat was helemaal niet vervelend, maar juist gaaf!). Andere goede vrienden kwamen spontaan langs (en als ik iets kan waarderen, zijn het mensen die gewoon spontaan langskomen…dat is geweldig in tijden van ‘leven volgens de agenda’). En ’s avonds kwam nog het mannetjemet zijn vriendin, zijn kadoophalen en eigenlijk wilde hij ook verhuisdozen meenemen. Maar die had hij niet meer nodig (dat was wel jammer, want nu staan ze nog steeds op de gang te wachten op een ophaler…).

We bleven gisteravond moe maar blij zitten met een berg afwas, maar wel een grote glimlach op ons gezicht. En vandaag de werkende wereld weer in; zelfs dat viel mee en was er voor mij ook nog erg goed nieuws. 🙂

Untitled Post

Verhuizen sucks (er zijn meermensen die dat vinden)…
Gisteren zijn wij met al onze spullen van Groningen naar Bussum verhuisd. We dachten natuurlijk dat we dat in een keer zouden redden, maar nee hoor. Wat hebben we veel rotzooi!!! Niet normaal. Vier dozen voor de keuken alleen al, vier voor boeken en dan nog een heleboel dozen met eigenlijk ondefinieerbare spullen; oude documenten die je toch niet wilt weggooien. En alles staat nu in de woonkamer en wacht tot het uitgepakt gaat worden. En daar heb ik weinig zin in als ik overdag gewoon moet werken. Stress dus. Hopen maar dat dat soort stress niet al te lang duurt.

Untitled Post

Heeeeerlijk weekend achter de rug in Berlijn. Nou ja, min of meer, want ik ben maar even met Jos de stad in geweest. Dat was dan wel net jaren 80 (toen ik klein was), overal fonteinen en kleine en grote mensen die er doorheen springen om in de hitte een beetje verkoeling te krijgen. Omdat je daar merkt dat het landklimaat is, voelen 30 graden veel warmer aan dan in Nederland (ook al zweet ik hier alweer in Amsterdam). Zaterdag avond gewoon in het meerbij ons om de hoek gesprongen en bloot gezwommen. Dat kan daar (en kan alleen maar aanbevolen worden). Superhelder water, precies de goede temperatuur. Zondag hebben we daar ook nog de halve dag doorgebracht voordat we het vakantieparadijs in het bos alweer moesten verlaten. Morgen verhuizen, dat past nou weer helemaal niet bij de hitte…

Untitled Post

In eerste instantie zit ik nog vol endorphine over het huis waar ik ga wonen. Het is echt heel erg leuk en ik kan niet wachten tot ik mijn eigen spullen daar kan stallen. Dat wordt dan wel weer een leuke verhuizingsboel. Alles uit Groningen halen en waarschijnlijk kunnen we ook niet alles meteen meenemen. Wat moet een mens bijvoorbeeld met twee koelkasten? Onder de trap in dat huis staat ook nog een grote ijskast, dus dan hoeven we de koelkast daar ook niet neer te zetten.

Het huis heeft ook een kleine kelder. De toegang is alleen geblokkeerd door mevrouw distel en meneer spinneweb, dus die moeten we eerst vriendelijk verzoeken ergens anders te gaan wonen voordat we naar binnen kunnen. Maar misschien doen zich daar beneden nog wel wonderen voor en hebben we nog heel veel stallingsruimte en vinden we misschien een schat. (dat hopen wij tenminste, zou de huur ook nog wat meevallen). Tot die tijd ga ik in mijn hoofd al allemaal prulletjes verzinnen die we goed kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een plakradio in de douche; sinds ik dat bij een goede vriendin heb gezien, wil ik niks liever). En Oma vragen of zij zin heeft om gordijnen voor de woon- en de slaapkamer te naaien; die er hangen, zijn namelijk niet zo mooi. Zo ga ik maar door in mijn hoofd en vanmiddag naar Berlijn, dus ik ben niet echt in een werkstemming.

Untitled Post

Ja, ik heb weer stressige dagen achter de rug.

Maar vandaag heb ik dan nog wel ander, voor de verandering, LEUK nieuws. Mijn vriend en ik hebben een huis. Het werd tijd. In Bussum. Wel duur, maar ja. Met z’n tweeën op een mini-kamer in Hilversum wil toch ook niet echt. We kunnen a la minuut verhuizen als wij dat willen, maar het wordt denk ik 1 Augustus, als er weer salaris binnenkomt.

De groeten bij deze aan de chefkok van Nienke…Ik log dus wel (alleen niet elke dag…).

Untitled Post

Viele Reaktionen unter den Bildern (weiter unten) zeigen aber, dass es auch Hollaender gibt, die meiner Meinung sind und die sich auch an dem falschen Deutsch und manchen dummen Photoshop-Bildern stoeren…bin also wieder ein gluecklicher Mensch…

Untitled Post

Und ich hab fast vergessen zu erwaehnen, dass das Deutsch der Hollaender mal wieder zu wuenschen uebrig laesst…viel zu wuenschen!

Untitled Post

Ik ben heel vereerd, er is namelijk naar mij gelinkt op het internet…
En tijdens het surfen heb ik ook nog iets geweldigs ontdekt, nou ja, geweldig… http://www.retecool.com/archief/00001238.html; allemaal tips voor de Duitsers waar ze nu wel op vakantie kunnen gaan…(er zitten leuke bij, maar sommige vind ik dan weer helemaal misplaatst; zal wel aan mijn Duitse humor liggen…).

Auch fuer meine deutschen Freunde: diesen Linkmuesst ihr euch antun! Manche sind furchtbar, manche wiederum echt witzig…Ausserdem erfahrt ihr da ein wenig mehr ueber das Deutschlandbild der Hollaender… (falls Euch das noch nicht bekannt war).