Untitled Post

Sorry, mensen, maar ik ben helemaal niet in een humeur om mijn eigen website te vullen met leuke dingen.

Ik mag niet blijven bij het bedrijf waar ik helemaal voor wilde gaan, en dat heeft me vandaag behoorlijk in een gat doen vallen. Voor mij kwam het verschrikkelijk onverwacht. Ik dacht dat ik wel goed kon, waar ik mee bezig was. En dat ik een aanvulling was op de redactie. Dat schijnt tegen te vallen op de redactie. Ik baal. En vanavond ga ik naar Berlijn (niet dat dat helpt; en ik ga ook niet voorgoed terug of zo, hoor…)…

Untitled Post

1:51:55 – één uur, 51 minuten en 55 seconden – Dat was de tijd die ik erover deed om aan te komen in Zaandam. En volgens de lijst was ik daarmee dus 6500e (van de meer dan 22.000, maar ik weet niet hoeveel mensen de damloop wel of niet hebben uitgelopen…)

Untitled Post

Gisterenmiddag was ik trouwens mijn konijn kwijt (ja, ik heb een konijn). Hij had uitgevonden hoe hij over de drempel in de keuken kan komen en liep vrolijk rond op ons buitenplaatsje (want een tuin kun je het eigenlijk niet noemen). En ineens was hij dus weg. In huis natuurlijk nergens te vinden, en ik ontdekte onder een deur buiten (die naar de tuin van de kapper gaat) een gaatje waar hij prima onder door zou passen.

Ik denk: hij komt vanzelf wel terug (daarbij even vergeten dat het wel een konijn, maar geen poes is). Vanochtend was hij nog niet terug. Dus heb ik overal even gekeken. Een briefje bij de supermarkt opgehangen (met foto) en naar de kapper gelopen. Daar was hij niet. Daarnaast zit een dierenwinkel. Ik naar binnen, meteen de konijntjes bekeken. Daar zat hij niet bij.
Gevraagd aan die aardige dierenmeneer: “Ik ben mijn konijn kwijt.”. Hij: “Is het hem daar?”. En toen zat hij dus wel in een kooitje, niet bij de andere konijntjes, maar bij de vogels. Een vrouw had hem gevonden in het steegje ernaast en hem afgegeven. En de dierenmeneer had ook al een briefje in de supermarkt opgehangen (dat ik dus niet had gezien) en een aardige andere vrouw had inderdaad al beide briefjes zien hangen en vroeg zich al af…

Heel trots ben ik weer met Hasi naar huis gegaan (nog even langs de kapper om hem te laten zien). En mijn vriend kon niet begrijpen dat ik daar nou zo blij mee was. Maar het konijn heeft geen voortanden meer. Dus overleven in de natuur (voor zover daar in mijn straat sprake van kan zijn) had er voor hem niet ingezeten.
Mijn konijn heeft dus nu al de hele grote wijde wereld verkend. Voor straf moest hij vandaag in zijn kooi blijven zitten. Zo.

Untitled Post

Nouja, maar vier dagen niks gepost. Dat vind ik nog wel meevallen…
Aangezien mijn ‘fans’ alweer gaan klagen in mijn gastenboek en ik niet meer van dit soort klaaggezangen wil lezen, ga ik toch maar aan de slag en nieuwe dingetjes vertellen.

Ik ben VRESELIJK blij met mijn nieuwe redactiewerk. Weer alles meekrijgen, ANP de hele dag en kranten in overvloed. En met leuke regionale itempjes bezig gaan (die inderdaad vaak heel leuk mogen zijn). Ik hoop alleen dat ik het ook heel goed doe hier op de redactie en dat ik dus de baan mag houden (en dan voor meer dagen).

En dan nog iets: ik mag een hele leuke collegabij de AVRO gaan vervangen voor drie weken (dat zijn dan mijn andere drie dagen werk), omdat hij in zijn huis moet klussen en een week vakantie gaat houden. Goed voor hem dus, en goed voor mij.

Untitled Post

nog iets leuks, voor de échte tv-kijkers!!! Met dank aan bieslog.nl.

Uitzending gemist?

De eerste Boeken op zondag gemist?
Nova, gisteravond?
Nog een keer Kreatief met Kurk zien?

Weinigen weten, heb ik gemerkt, dat eerder uitgezonden tv-programma’s van de Publieke Omroep via de pc opvraagbaar zijn.

De site ‘uitzending gemist’ is vernieuwd en er zijn nu 150 programma’s te bekijken.

Het is niet noodzakelijk, maar beschikt u over een breedbandverbinding, dan zijn de met bb gemerkte programma’s al heel redelijk beeldvullend te volgen.

Daar gaan we toch echt heen: de kijker bepaalt niet alleen wát hij wil bekijken, maar ook wannéér.

www.uitzendinggemist.nl