Untitled Post

Freunde, lezers, vrienden:
Ich bin eine ganze Woche lang im Urlaub, deshalb gibts nix zu lesen hier….
Ik ben een hele week op vakantie in Zuid-Duitsland, dus er valt even niks te lezen. Sorry, later meer…

Untitled Post

Mijn ontmoeting met A.J.
In principe was het niet zo bijzonder, de man deed me helemaal niks. Ik was niet bang, maar ook niet onder de indruk; ik wist niet wat ik van hem moest verwachten, maar er volgde ook geen hint toen ik hem uiteindelijk in de gebouwen van de VRTeen hand gaf en de afspraak in de studio voor 13 uur bevestigde. Daarna ging ik rustig op een stoel het Brusselse gratis stadsmagazine lezen en naar een interview met hem op de Belgische klassieke zender KLARAluisteren. En toen was hij heel redelijk, begon over zijn ideologie te praten en gaf goede argumenten. Toen hij bij ons in de uitzendingkwam, veranderde hij in iemand anders. De Nederlandse nationaliteit liet hem van begin af aan onrustiger en defensiever overkomen en van zijn argumenten in het gesprek daarvoor was niets meer over. In tegendeel: hij negeerde constant dat er in Nederland grote problemen met groepen jonge Marokkanen bestaan. Nee hoor, het overgrote deel van ‘ons’ doet zoiets niet, waren zijn woorden. En vervolgens gaf hij dus niet echt antwoord op de stellingen. De discussie eindigde daarom in een ‘nou, we komen er niet uit’. Wel jammer, de ideologische discussie op de belgische radio was ook voor de Nederlandse luisteraar uiteindelijk vruchtbaarder geweest. Dan nog heeft hij gefaald om fatsoenlijk te reageren op bestaande problemen met zijn achterban.

Door de mand dus, als je geen argumenten meer hebt.

Untitled Post

Oh, das ist ja schön, es schreiben wieder Freunde und Eltern in mein Gästebuch…hihihihihi. Da werd ich gleich wieder ganz fröhlich. Nein, im Ernst, wieder ein kurzes Update. Der neue Joblässt nicht mehr lange auf sich warten; in zwei Wochen fange ich schon an. Anfang nächster Woche hoffe ich, den Vertrag zu unterzeichnen und auch noch ein bisschen gut zu verdienen. Einen Tag habe ich frei; in kurzer Zeit will ich für den einen Tag auch noch was suchen. Aber erst mal muss ich anfangen. Und vorher noch genau eine Woche Urlaub, auf den ich mich jetzt schon ganz doll freue: und zwar unter anderem hierhin(weil ich Deutschland ja eigentlich gar nicht richtig kenne, wie so viele….).

Untitled Post

In zehn Minuten hat Mami Geburtstag, und ich wollte ein Foto von ihr posten, aber mein photoshop streikt gerade. Wird nachgereicht. Sie wird 45 und ich bin ganz stolz auf meine junge Mutter…!!! Wer sie sehen will, muss morgen hierhingehen.

Untitled Post

Bijna was ik iets vergeten – het is MANLOOS weekend. Wat houdt dat in? Dat ik eigenlijk vanavond al naar vriendin L. wilde, wiens man naar vogelsis gaan kijken, maar ik moest nog mijn eigen radiodocu afmaken (ja, sommige dingen moeten nu eindelijk eens echt af zijn…); en dat houdt ook verder in dat ik morgen lekker door Amsterdam ga banjeren…om weer eens te proberen mijn toerist-gevoel een beetje kwijt te raken door alle leuke etalages te gaan bekijken, om daarna wel met vriendin L. naar vriendin N. te gaan en vervolgens ’s avonds eens een keer goed te gaan stappen (ik ken ons inmiddels goed en het zou wel eens met een wijntje op de bank kunnen eindigen…)…
In tegenstelling tot vriendin M. die op zondag in een oranje broek een hele leuke loopzal lopen (en vriendin N. en ik hebben dat een jaar geleden ook nog gedaan!). Jammer dat ze dus niet meekan, maar er volgen vast nog meer MANLOZE weekenden of avonden.

Oh ja, mijn eigen man is – zeilen.