Untitled Post

Ik lees zulke leuke dingen op de weblogs van andere mensen, maar mijn eigen weblog kan ik niet eens fatsoenlijk bijhouden. Dat komt doordat ik in mijn hoofd (en niet alleen daar) zo druk ben met het zoeken naar een nieuwe baan. Op dit moment mag ik nog bij de redactievan J.M. werken, maar ik mag blij zijn als dat nog twee weken doorgaat. Vorige week heb ik gemaild naar oud-docenten en tevens tv- en radiomakers, maar er zit weinig schot in de publieke omroep. En toch geloof ik dat stiekem niet helemaal. Er zijn namelijk nog wel wat vacatures. Maar blijkbaar wacht niemand op mij. Dus ga ik naar aanleiding van het advies van J.J. de mensen direct opbellen. Gebeld met IDTV:’nee, langskomen, daar hebben wij geen tijd voor; stuurt u maar uw cv, dan zien we wel…’. Gemaild met A.v.L.; ‘jouw mail komt op het verkeerde tijdstip’. Gemaild met K.S., ‘ik kan nu niets voor je doen, als je alsnog iets wilt afspreken, kun je me bellen, maar ik beloof niks’.
Kort geleden was er een hele passende vacature, maar daar krijg ik dan alleen een zakelijke brief met de mededeling dat ik niet tot de uitgekozen kandidaten behoor. Terwijl ik nota bene nog met verwijzing naar J.M. van tevoren gebeld heb en nog met glimlach op mijn gezicht ook. Heeft niks geholpen. Moet ik dan na elke afwijzing weer bellen en alsnog vragen of ik langs mag komen (desnoods voor de lol)?
Ik ga morgen weer op zoek naar nieuwe rokken waar ik aan kan gaan hangen.

Geef een reactie