Untitled Post

Ik wilde een link zoeken om het uit te leggen, maar ik heb een half uur gezocht en niks gevonden…in ieder geval hoorde ik dat het bij keizers altijd zo ging, omdat de erfgenaam belangrijker was dan de moeder. En een keizersnede schijnt voor zo’n kind minder risico’s te hebben. En omdat het alleen bij de keizers zo ging, werd het ‘keizersnede’. Ja, nergens na te lezen dus op het web. Dus ik weet ook niet of het klopt.

Untitled Post

U. doet eens mee aan roddels…stiekem op de redactie gehoord dat het kind van Maximaal op donderdag wordt gehaald! Overmorgen dus, en dus bijna een maand eerder dan laatst nog aangekondigd. Uiteraard met een keizersnede, zoals dat gaat bij de ‘adel’. Heb me dus ook laten vertellen wat de oorsprong van het woord überhaupt is.

Untitled Post

Morgen avond IDFA. En vrijdag in de rij voor kaartjes omdat alles al gereserveerd was…Dus ik sta om 9 uur ’s ochtends voor de bioscoop. In de rij waarschijnlijk.

Untitled Post

Ik laat jullie weer vreselijk in de steek met de leegte op dit log…maar in de tussentijd vermaak ik me helemaal prima. Ik heb precies de goede hoeveelheid werk, ook al vond ik het de eerste weken nog een beetje moeilijk om zelf te bepalen wat ik op welke dag ga doen, dus moest ik toch maar eerst een eigen planning maken. Maar nu zitten we vlak voor de uitzending en moet dus een heel dossier in elkaar geknutseld worden en dat lukt tot nu toe aardig. In ieder geval wat de technische kant betreft, de inhoud wil ik nog veel beter en sneller en leuker en diepgaander…maar zoveel haal ik dan toch niet in zo’n korte tijd.

Intussen hebben we er een huisdier bij. Een muisje. En eigenlijk is die heel leuk, maar toch ook weer niet. Hij komt onder de wasmachine vandaan, rent heel snel naar de kooi van ons konijn, jat daar een stukje eten en verdwijnt weer heel snel onder de wasmachine. En hij wordt steeds brutaler. Dus hij komt nu ook als ik gewoon sta af te wassen. Dat kan natuurlijk niet. Vind ik.

Untitled Post

Afgelopen weekend was het voor U. en J. echt filmweekend. Aangezien het weer toch heel slecht was, kwam dat goed uit.
Om te beginnen vrijdag avond naar ‘Goodbye Lenin’in het FT te H. Erg leuk, kleine zaal, helemaal vol en allemaal mensen die tijdens de voorstelling dingen in elkaars oren fluisterden (allemaal mensen die de toenmalige tijd nog goed in herinnering hebben). En ik die voortdurend tegen J. fluisterde: “Oh gaaf, dat hadden wij ook!”; “Oh cool, dat zongen wij ook!”; “Oh geweldig, die oude flessen…”; “Oh leuk, de vlaggen, de auto’s…”. Het mooiste vond ik het originele filmmateriaal van de DDR. Dat wordt toch maar weinig vertoond, dus dat was echt razend interessant.

Zaterdag middag: Pietje Bell. Aangezien we op zondag naar deel 2 zouden gaan, moesten we toch eerst maar eens deel 1 hebben gezien, vonden wij. Het kind kwam weer als vanouds naar boven.

Zaterdag avond: Pleasantville. Gewoon op tv; niet alles gezien, maar het concept van de film toch goed begrepen. En een erg functionele afwisseling van zwart-wit en kleur. Bijna een ouderwetse film.

Zondag ochtend, 10.30: Pietje Bellin het Tuschinski-Theater. Aansluitend de intocht van Sinterklaas, afgewisseld door een vlucht naar de Bijenkorf omdat het maar niet wilde stoppen met regenen. Vriendin S. nog gezien hoe ze Sinterklaas aan het interviewen was voor AT5. Cool.

Zondag namiddag: Bowling for Columbine. J. kreeg 3 video’s voor de prijs van 2 (of zoiets), dus we moesten nog twee films kijken vandaag. Michael Mooreen de wapens in Amerika. Absurd en toch ook erg geloofwaardig. Alles kan in America….

Zondag avond: The Matrix Reloaded. Omdat we een week daarvoor al ‘Revolutions’ hadden gekeken, nog maar even een terugblik naar deel 2 want die kende U. nog niet. Bij deze ingehaald, en verder valt er ook niet zoveel over te vertellen.
Ja, toch iets: hoe filmen ze in hemelsnaam die hele bijzondere scenes?

Zondag avond: The Matrixnog even onderbroken voor anderhalf uur Kooten & De Bie, waarbij we tot onze grote vreugde vaststelden dat veel van hun verhaaltjes in N.B. waren gedraaid. Dus we herkenden onze eigen straten op tv. Ook erg leuk. Omdat U. er toch geen nostalgische herinneringen aan de echte tijd van koot&debie heeft, moet J. haar voortdurend uitleggen waarom zij zo belangrijk zijn voor Nederland. Behalve dat Wim de Bie natuurlijk een geweldige siteheeft. Weer een cultureel gat in mijn ‘Nederlands’ hoofd ontdekt dus.

We gingen laat slapen en de overvloed van beelden heeft mijn nachtrust niet eens verstoord. Welterusten.

Untitled Post

Ik vraag jullie lezers niet vaak iets, maar deze keer moet ik jullie er toch echt op wijzen
dat ‘Goodbye Lenin’in de Nederlandse
bioscopen van start is gegaan. Dus GAAT DAT ZIEN! Ik vrees dat ik morgen avond (als ik
in de bioscoop zal zitten) helemaal weg ga zwijmelen bij het zien van de oude DDR-producten, tegen mijn wil in…
Heerlijk om te zwelgen in jeugdherinneringen… (ga vooral ook even bij de
sitekijken en luister goed naar het geluid
van de intro! Het liedje waar het mee begint,
was vroeger op school mijn lievelingsliedje: …”Unsere Heimat, das sind nicht nur die Berge und Täler…”, geweldig!)

Untitled Post

Ik lees allemaal zulke geweldige dingen op de logs
van andere mensen, zoals dezeof dezeen dan kan ik
helemaal niks leuks meer verzinnen omdat dat
wat ik net gelezen heb al vol zat met woordgrapjes en
leuke verhalen. En wat kan ik er dan toe bijdragen?
Ik heb twee dagen doorgebracht met het spotten
van interviewmateriaal(een interview dat ik niet zelf
heb afgenomen). En dat doe ik gewoon omdat ik lief ben.
Maar ook omdat ik het leuk vind.
En daarom (en omdat ik gisteren heb gesport) heb ik
vandaag pijn in mijn nek. Tot morgen.

Untitled Post

Noch viel mehr Urlaubsfotos von ‘Down Under’ könnt ihr euch übrigens angucken! Einfach auf dieseSeite gehen, die Slideshow starten und entweder abspielen lassen oder mit dem rechten Pfeil oben von einem zum anderen Foto wandern…