Untitled Post

FROM BRITAIN TO AMSTERDAM
Back from Britain. Blair ging niet huilen, maar lachen (zie de cover van The Economist: ‘I survived’!), en Downing Street 10kwamen we helaas ook niet in (perskaartje vergeten…oeps…). En dus kon ik ook geen handtekening meenemen voor de redactie.
Daardoor hebben we natuurlijk wel de sneeuw in Nederland gemist en hebben we daarentegen vandaag door regen en storm in A’dam rondgelopen (dan maar liever die ene vleugel van het Rijksmuseumin…). Oude meesterwerken bewonderd.

Voor de Nederlandse regen hadden we nog wel de Engelse sneeuw; witte heuvels vanuit het vliegtuig en een sneeuwstorm op Leicester Square. Iets dat deze stad zelden meemaakt. Ik had Londen in de winter nog niet eerder gezien, maar ook dit bezoek was als vanouds echt ‘british’ (op de Starbucksna, dan). Weinig gekocht, en toch heel veel geld kwijtgeraakt (waar al die ponden bleven, ik zou het niet weten…eerlijk!). J. kocht in ‘All Bar One’een pakje sigaretten voor 5 pond, niks vergeleken bij de 4,80 eurie die Nederlanders vanaf morgen gaan betalen…of toch wel? (+/- 17,50 gulden!!!). En toch kon dat onze lol niet echt minderen. Prima vermaakt, in de stad geslapen, lekker gegeten en weer teruggevlogen.

Een hele kleine documentatie:
Engeland uit de lucht
Slaapplaats
Diep onder Londen

Untitled Post

‘Kleintje Blair’
Nog even en een klein vliegtuigje naar London staat op mij te wachten. Misschien morgen dus even een uitstapje naar Downing Street nr. 10 om Blair op mijn schouder te laten uithuilen? De journalistieke kenners zeggen natuurlijk dat hij het toch gaat redden…nee, ik ga daar helaas geen verhaal over maken, ik ga gewoon voor de vrije tijd. Maar langs de Downing Street ga ik zeker (en misschien lukt het me dan om een foto van Blair met de verhuisdozen te maken…)! Hopelijk red ik het überhaupt naar London, gezien alle luchtvaarttaferelen, de veiligheid en de bezorgdheid etc… U hoort van mij als ik weer veilig op Duitse / Nederlandse bodem ben geland!

Untitled Post

Handige links
Nog een handige link voor alle journalisten en nieuwsgierigen dezer aarde: op deze site staat niet alleen heel erg veel, het staat er ook nog in verschillende talen…dus leef je uit als je iets niet weet van deze wereld!

Untitled Post

Ja! Nu staat hij toch op het ANP:

Nederlandse skiërs slaan elkaar Oostenrijks ziekenhuis in

WENEN (ANP) – Twee groepen Nederlanders, op skivakantie in Oostenrijk, zijn in de nacht van zondag op maandag in de wintersportplaats Saalbach slaags geraakt. Ongeveer twintig boze landgenoten gingen elkaar na een sneeuwballengevecht te lijf. Ten minste zes vechtersbazen raakten gewond, zo meldde de Oostenrijkse televisie ORF.

De vechtpartij ontstond na het après-skiën, aldus de lokale politie. Een persoon gooide een sneeuwbal tegen het hoofd van een andere vakantieganger waardoor de massale vechtpartij begon. Daarbij sloeg een van de ruziemakers iemand met een snowboard op het hoofd. Die liep een ernstige hoofdwond op, aldus een politiewoordvoerder.

Zes mensen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Zell am See overgebracht. ,,Toen de hulpdiensten later lichtgewonde mensen in het ziekenhuis afleverde, gingen de twee groepen in de gang verder”, aldus de politiebeambte. Bij die vechtpartij raakte een ambulancebroeder en een vrouwelijke arts gewond.

Het Oostenrijkse Openbaar Ministerie zal de vechtersbazen vervolgen wegens openbare geweldpleging en het toebrengen van lichamelijk letsel. Er was, zo als altijd in dit soort gevallen, alcohol in het spel verklaarde de politiezegsman.