Untitled Post

FROM BRITAIN TO AMSTERDAM
Back from Britain. Blair ging niet huilen, maar lachen (zie de cover van The Economist: ‘I survived’!), en Downing Street 10kwamen we helaas ook niet in (perskaartje vergeten…oeps…). En dus kon ik ook geen handtekening meenemen voor de redactie.
Daardoor hebben we natuurlijk wel de sneeuw in Nederland gemist en hebben we daarentegen vandaag door regen en storm in A’dam rondgelopen (dan maar liever die ene vleugel van het Rijksmuseumin…). Oude meesterwerken bewonderd.

Voor de Nederlandse regen hadden we nog wel de Engelse sneeuw; witte heuvels vanuit het vliegtuig en een sneeuwstorm op Leicester Square. Iets dat deze stad zelden meemaakt. Ik had Londen in de winter nog niet eerder gezien, maar ook dit bezoek was als vanouds echt ‘british’ (op de Starbucksna, dan). Weinig gekocht, en toch heel veel geld kwijtgeraakt (waar al die ponden bleven, ik zou het niet weten…eerlijk!). J. kocht in ‘All Bar One’een pakje sigaretten voor 5 pond, niks vergeleken bij de 4,80 eurie die Nederlanders vanaf morgen gaan betalen…of toch wel? (+/- 17,50 gulden!!!). En toch kon dat onze lol niet echt minderen. Prima vermaakt, in de stad geslapen, lekker gegeten en weer teruggevlogen.

Een hele kleine documentatie:
Engeland uit de lucht
Slaapplaats
Diep onder Londen

Geef een reactie