Untitled Post

We love penguins

Dezeis natuurlijk helemaal geweldig. En voor wie snel uitgespeeld is (een score van 500 of meer moet te doen zijn…), is er een vervolgspel. Zijn er nog meer van dit soort leuke penguin-spelletjes op het wereldwijde www???

Untitled Post

Verhuizen
Leuk yoh, helpen verhuizen. Daarna krijg je helemaal het gevoel dat je je eigen huis ook moet gaan opknappen. In ieder geval als je ziet hoe mooi (en schoon) iemands nieuwe huisje wordt… Dan wil je het liefst ook meteen gaan verhuizen…en alle zooi weer opruimen.
Zie hierde verhuis-ontwikkelingen van vriendin N. van zaterdag…

Untitled Post

Hoe moeten jullie dit begrijpen?

OUDERENZORG NIET KLAAR VOOR BRUINGRIJZE GOLF (komt binnen op de mail, en ze bedoelen de snelgroeiende groep allochtone ouderen…verschrikkelijk toch?)

Untitled Post

Dus wie er naar toe wil…
Herdenking Geboortedag Pim Fortuyn – 19 februari 2004

Op donderdagavond 19 februari 2004 vindt de herdenking van de geboortedag van Pim Fortuyn plaats. Het belooft een opzienbarende avond te worden. Op deze herdenkingsavond worden tevens de Pim Fortuyn Awards 2003 uitgereikt. De herdenkingsavond vindt plaats in de kerk aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam. Het programma zal om 20.00 uur starten en de kerk gaat om 19.00 uur open. De verwachting is dat er circa 1500 belangstellenden zijn.

De herdenkingsavond wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Pim Fortuyn in samenwerking met de websites PimFortuyn.com, Team Pim-Fortuyn.nl en de Stichting Beeld van Pim

Untitled Post

Mannen sterven uit
Ja, echt hoor. Dat stelt namelijk Bryan Sykes, professor in de genetica aan de University of Oxford. Hij zegt dat het vrouwelijke geslacht de evolutionaire strijd tussen de seksen zal winnen omdat het bepalende Y-chromosoom kleiner wordt en zijn eigenschappen langzaam overgenomen worden door het vrouwelijke genoom. Nu nog XX en XY, straks alleen nog maar X. Dag Y!
(Eind maart komt zijn boek uit)

Untitled Post

KLF = brandnew
Ik luister naar de radioen ze draaien THE KLF, ‘Train to eternal’ en laatst tijdens het hardlopen draaiden ze ook al ‘3 a.m. eternal’. En dan kom ik erachter dat ik deze twee titels al jeugdsentiment vind….die muziek is namelijk al 15! jaar oud…en ‘3 a.m. eternal’ is dus al van 1989!! De single is nog in mijn bezit (doorgegeven door mijn toen 19jarige oom die de muziek zat was…) En de liedjes klinken alsof ze gisteren zijn gemaakt…blijkbaar heeft de radio dat ook weer ontdekt; twee keer The KLF in een week!!!

Untitled Post

HOAX??

Vriendin L. stuurde me dit:

BORSTKANKER: Het gaat om een uitleg betreffende de mogelijke oorzaak
van borstkanker. Het werd geschreven door een specialiste in cellulaire biologie, Gabriela Casanova Larrosa van de Universiteit van Uruguay.
“Onlangs woonde ik een seminar bij over borstkanker. Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats was voor de ontwikkeling van borstkanker. Mijn vraag kon toen niet beantwoord worden, maar onlangs ontving ik post waarin ik het antwoord op mijn vraag gevonden heb en dat ik graag met jullie allen zou willen delen:
De hoofdoorzaak voor borstkanker is het gebruik van ANTI-TRANSPIRANTEN. De meeste producten op de markt zijn een combinatie van anti-transpiranten en deodoranten. Deodoranten zijn onschadelijk. Kijk a.u.b. de samenstelling van uw producten thuis na! Indien zij ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevatten, GOOI ZE DAN ONMIDDELLIJK WEG! (zelfs onder de naam van deodorant). Probeer andere merken te gebruiken die dit bestanddeel niet bevatten.
De reden is simpel: slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zijnde: de knieholtes, achter de oren, tussen de benen en de oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten onder de vorm van zweet. Anti-transpiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkankers is in deze bovenzone van de borstte vinden.

Mannen zijn minder gevoelig aan de ontwikkeling van dit type ziekte.
Zelfs al gebruiken ze anti-transpiranten, blijven deze op de okselharen kleven en dringen ze niet onmiddellijk in de huid.
Vrouwen die anti-transpirant gebruiken vlak na het ontharen hebben nog meer risico omdat via de kleine wondjes de chemische stoffennog sneller het lichaam binnendringen. Informeer hierover AUB alle mannen en vrouwen die je kent. Borstkanker neemt de dag van vandaag alarmerende proporties aan. Alswe met deze mail slechts een aantal gevallen kunnen vermijden, zal het nooit verloren tijd geweest zijn !

Dank u
Msc. Gabriela Casanova Larrosa
Prof. Assistent du Département de Biologie Céllulaire de la Faculté de
Sciences de la RĂ©publique Orientale d’Urugay PILAR LORENZO MORALES,
Avocate Navas de Tolosa n° 25, 2° B 31.022 Pamplona, Espagne tfno./Fax
948.22.73.96 ? 97 e-mail : [email protected]

Kathleen Hosselaer
Assistant Research sell-side
Petercam N.V.
Sint Goedeleplein 19
1000 BRUSSEL
tel: ++32 2 229 63 08
fax: ++32 2 400 37 07rwardSourceID:NT00046A96
ForwardSourceID:NT0005B732

Braaf even naar een redacteur van ditprogramma gestuurd. Vriendin L. vond uit dat dit bericht op een HOAX-lijst staat; en dus niet klopt. Maar toen kreeg U. dit berichtje van de redacteur: (met dank aan H.V.)

Het is niet helemaal een HOAX (…) … is er al een tijdje mee bezig geweest. In Londen is een mevrouw al jaren bezig met onderzoek naar borstkanker. Probleem is alleen dat zij niet helemaal onomstreden is en Nederlandse wetenschappers wel iets vermoeden, maar dit niet willen bevestigen.
Maar goed, ik hou jullie op de hoogte! Pas maar op met die deo’s voordat het tegendeel bewezen is…

Untitled Post

Berlinale finito

Okay, ik snap de boodschap. Gelukkig komt het weekend dichtbij…en dus misschien ook nieuwe eigen ideĂ«en.
In Berlijngaat trouwens de Berlinaleten einde. Dat zijn hele leuke Filmfestspiele, waar ik nog nooit ook maar 1 film heb gezien, maar al wel een paar sterren (Julia Robertsbijvoorbeeld, die is heel klein; en Ben Kingsley(Schindler’s List, zegt iemand dat wat?); Tom Cruiseen Penelope Cruzen een paar Duitse sterren die jullie toch niet echt iets zullen zeggen…)

Op de Berlinale dit jaar draaiden er maar twee Duitse films (‘Gegen die Wand’en ‘Was nĂŒtzt die Liebe in Gedanken’) die gelukkig allebei verschrikkelijk goed besproken zijn. ‘Gegen die Wand’ is een film met Turks-Duitse acteurs en draait om de spanning tussen de Turkse traditie van het vaak verplichte trouwen en de ‘moderne’ wens om je uit te leven. Dus gaan twee vrienden (vrouw en man) met elkaar een schijnhuwelijk aan om zich vervolgens uit te leven. En dan worden ze natuurlijk toch wel verliefd….

De cast van ‘Was nĂŒtzt die Liebe in Gedanken’bestaat uit allemaal (inmiddels bekende) jonge Duitse acteurs, nieuwe sterretjes, zeg maar. Een actrice, Jana Pallaske, ken ik nog vaag van vroegere tijden toen ik met een hele groep leuke mensen op vakantie ging naar Frankrijk. Zij was toen een heel teruggetrokken meisje dat wel iets bijzonders had. Vooral onthouden heb ik haar handschrift; die heb ik namelijk gejat (echt waar!)… Dus laten we hopen dat deze films binnen korte tijd ook in Nederland draaien (ik vrees van niet, maar dat zou de Nederlanders wel goed doen….).