Untitled Post

Berlinale finito

Okay, ik snap de boodschap. Gelukkig komt het weekend dichtbij…en dus misschien ook nieuwe eigen ideëen.
In Berlijngaat trouwens de Berlinaleten einde. Dat zijn hele leuke Filmfestspiele, waar ik nog nooit ook maar 1 film heb gezien, maar al wel een paar sterren (Julia Robertsbijvoorbeeld, die is heel klein; en Ben Kingsley(Schindler’s List, zegt iemand dat wat?); Tom Cruiseen Penelope Cruzen een paar Duitse sterren die jullie toch niet echt iets zullen zeggen…)

Op de Berlinale dit jaar draaiden er maar twee Duitse films (‘Gegen die Wand’en ‘Was nützt die Liebe in Gedanken’) die gelukkig allebei verschrikkelijk goed besproken zijn. ‘Gegen die Wand’ is een film met Turks-Duitse acteurs en draait om de spanning tussen de Turkse traditie van het vaak verplichte trouwen en de ‘moderne’ wens om je uit te leven. Dus gaan twee vrienden (vrouw en man) met elkaar een schijnhuwelijk aan om zich vervolgens uit te leven. En dan worden ze natuurlijk toch wel verliefd….

De cast van ‘Was nützt die Liebe in Gedanken’bestaat uit allemaal (inmiddels bekende) jonge Duitse acteurs, nieuwe sterretjes, zeg maar. Een actrice, Jana Pallaske, ken ik nog vaag van vroegere tijden toen ik met een hele groep leuke mensen op vakantie ging naar Frankrijk. Zij was toen een heel teruggetrokken meisje dat wel iets bijzonders had. Vooral onthouden heb ik haar handschrift; die heb ik namelijk gejat (echt waar!)… Dus laten we hopen dat deze films binnen korte tijd ook in Nederland draaien (ik vrees van niet, maar dat zou de Nederlanders wel goed doen….).

Geef een reactie