Untitled Post

HOAX??

Vriendin L. stuurde me dit:

BORSTKANKER: Het gaat om een uitleg betreffende de mogelijke oorzaak
van borstkanker. Het werd geschreven door een specialiste in cellulaire biologie, Gabriela Casanova Larrosa van de Universiteit van Uruguay.
“Onlangs woonde ik een seminar bij over borstkanker. Tijdens het vraag-antwoord moment vroeg ik waarom de oksel de meest frequente plaats was voor de ontwikkeling van borstkanker. Mijn vraag kon toen niet beantwoord worden, maar onlangs ontving ik post waarin ik het antwoord op mijn vraag gevonden heb en dat ik graag met jullie allen zou willen delen:
De hoofdoorzaak voor borstkanker is het gebruik van ANTI-TRANSPIRANTEN. De meeste producten op de markt zijn een combinatie van anti-transpiranten en deodoranten. Deodoranten zijn onschadelijk. Kijk a.u.b. de samenstelling van uw producten thuis na! Indien zij ALUMINIUM CHLORHYDRAAT bevatten, GOOI ZE DAN ONMIDDELLIJK WEG! (zelfs onder de naam van deodorant). Probeer andere merken te gebruiken die dit bestanddeel niet bevatten.
De reden is simpel: slechts enkele delen van ons lichaam zijn in staat toxische stoffen te elimineren, zijnde: de knieholtes, achter de oren, tussen de benen en de oksels. Deze toxische stoffen worden uitgestoten onder de vorm van zweet. Anti-transpiranten verhinderen het zweten. De toxische stoffen verdwijnen niet uit het lichaam, maar worden opgestapeld in de lymfeklieren onder de armen. De oorsprong van de meeste borstkankers is in deze bovenzone van de borstte vinden.

Mannen zijn minder gevoelig aan de ontwikkeling van dit type ziekte.
Zelfs al gebruiken ze anti-transpiranten, blijven deze op de okselharen kleven en dringen ze niet onmiddellijk in de huid.
Vrouwen die anti-transpirant gebruiken vlak na het ontharen hebben nog meer risico omdat via de kleine wondjes de chemische stoffennog sneller het lichaam binnendringen. Informeer hierover AUB alle mannen en vrouwen die je kent. Borstkanker neemt de dag van vandaag alarmerende proporties aan. Alswe met deze mail slechts een aantal gevallen kunnen vermijden, zal het nooit verloren tijd geweest zijn !

Dank u
Msc. Gabriela Casanova Larrosa
Prof. Assistent du Département de Biologie Céllulaire de la Faculté de
Sciences de la République Orientale d’Urugay PILAR LORENZO MORALES,
Avocate Navas de Tolosa n° 25, 2° B 31.022 Pamplona, Espagne tfno./Fax
948.22.73.96 ? 97 e-mail : pilarlorenzo@jet.es

Kathleen Hosselaer
Assistant Research sell-side
Petercam N.V.
Sint Goedeleplein 19
1000 BRUSSEL
tel: ++32 2 229 63 08
fax: ++32 2 400 37 07rwardSourceID:NT00046A96
ForwardSourceID:NT0005B732

Braaf even naar een redacteur van ditprogramma gestuurd. Vriendin L. vond uit dat dit bericht op een HOAX-lijst staat; en dus niet klopt. Maar toen kreeg U. dit berichtje van de redacteur: (met dank aan H.V.)

Het is niet helemaal een HOAX (…) … is er al een tijdje mee bezig geweest. In Londen is een mevrouw al jaren bezig met onderzoek naar borstkanker. Probleem is alleen dat zij niet helemaal onomstreden is en Nederlandse wetenschappers wel iets vermoeden, maar dit niet willen bevestigen.
Maar goed, ik hou jullie op de hoogte! Pas maar op met die deo’s voordat het tegendeel bewezen is…

Geef een reactie