Untitled Post

Even gerekend.
Vriendin L. beweerde dat de meeste mensen vertrokken zijn uit Essen. Daar woonden in 1960 nog 728.000 mensen en daar wonen nu nog 599.000 mensen. Dat betekent (zelf ook even rekenen…) dat in 40 jaar 17,7% van de bevolking is opgehoepeld.

En nu het tegenbewijs: Schwedt an der Oder (vlak aan de grens bij Polen) had in 1981 nog 52.284 inwoners (het is officieel wel een stad, hoor!). Nu wonen daar nog 39.079 mensen. Dat betekent dat in 20 jaar 25% van de bevolking is weggelopen. En dat lijkt me dus meer dan genoeg om Essen te verslaan! Mee eens, Loeroe?

Untitled Post

Lang leve de Kwikfit – belletjesblazers zijn het!

Ze maken hartstikke veel reclame voor de goede service, maar ze bakken er niks van. Vriend J. bracht gisteren zijn auto er naar toe om hem te laten keuren. Dat was ’s ochtends om tien uur. Daarna huurde hij op eigen kosten een auto (want zonder auto leeft hij natuurlijk maar half…). De Kwikfit belde pas ’s middags om vier uur dat ze de banden niet konden verwisselen omdat er een grendeltje op zat. En dat een dealer dat alleen maar kon doen. Alsnog heeft de Kwikfit wel de keuring gedaan – natuurlijk afgekeurd omdat de banden niet goed zijn…????? En nu moest vriend J. de (af)keuring betalen, maar ook de huurauto. En dat allemaal voor niks, want hij moet weer van tevoren beginnen en de auto opnieuw wegbrengen. Soms vind ik de Nederlandse wereld heel raar. Weer 140 eurie lichter.

Untitled Post

Moet ik me ook schuldig voelen?

Iedereen loopt weg uit Oost-Duitsland. Vooral de kleine plaatsen worden daar de dupe van. Dorpen waar geen werk is en waar je ook nauwelijks zelf meer iets kunt bedenken. Immers, als er steeds minder mensen wonen, is het ook erg deprimerend om er zelf te blijven en alsnog iets te bedenken. Dus lopen er nog meer mensen weg, onder andere de burgemeester van Anklam. En worden de huizen gesloopt. Zoals in grotere steden als Leipzig of Schwedt (an der Oder, waar mijn eigen overgrootoma woont!) waar de inwoneraantallen inmiddels ongeveer gehalveerd zijn. Een blijkbaar niet op te lossen probleem. Het enige wat rest is afwachten. Of niet? En wat doen dan de mensen die over blijven… ? Ook weggaan waarschijnlijk (met dank aan DIE ZEIT).

Untitled Post

Is het niet ook leuk om in Boerenhol te wonen?
Amsterdam is de meest aantrekkelijke stad om te wonen. Mooi om te horen dat Utrecht in ieder geval op de tweede plek staat. Weer zo’n onderzoek waarbij ik me afvraag hoe ze het in hemelsnaam meten en welke mensen ze vragen… Het lijkt wel alsof deze steden de enige in heel Nederland zijn die er echt toedoen…

Untitled Post

Deze tas past er goed bij

Met dank aan vriendin N. dit uitzonderlijk komische berichtje:

DOORN – De politie Utrecht trof woensdagmiddag langs de A12 in de buurt van Doorn een bejaarde man die, gekleed in roze, richting Arnhem aan het wandelen was.

De 77-jarige man uit Doorn was gekleed in een roze spijkerpakje, kort rokje en jasje met daaronder zuurstokroze panty’s. Hij zei al meer dan zestig jaar langs de rijksweg te wandelen en snapte niet waar alle drukte over was.

De politie gaf de man een lift naar de afslag Doorn waar hij zijn wandeltocht voortzette. Volgens de politie was hij niet in verwarde staat.

Lief van de politie, niet?

Untitled Post

Drie nachten

De eerste nacht geslapen bij oma in Magdeburg, de tweede midden in Berlijnin een mij eigenlijk onbekende, maar hele mooie woning en de derde nacht thuis in het boswaar twee kamers een beetje leeg oogden. En toch heb ik elke nacht heel goed geslapen, met mensen leuk bijgepraat rond een vuurtje, vrienden ontmoet en ook nog een voetbal voor handtekeningen meegekregen. En op de terugweg in de trein een goede daad gedaan: de Viva en het Magazine van NRC aan een Duitser gegeven die in Wierden (of all places) een taalcursus deed en daarna 12 weken via een uitzendbureau in Nederland gaat werken. Hij was een beetje onzeker en zielig, maar juist daarom wens ik hem veel succes. Thuis begroet door een hele leuke vriend J. waar ik samen mee Tatortheb gezien. En nu een volgende drukke week voor de boeg, met veel autozitten, veel interviewvragen bedenken en vertalen en leuke dingen zien en meemaken. Met drie mannen nog wel. En ook nog mannen interviewen. Ben benieuwd of ik de komende week wel vrouwen zal tegenkomen. Tot gauw!

Untitled Post

Een hartje in je oog?

Nederlandse chirurgen hebben het voor elkaar gekregen om een sieraad (een hartje of een maan) in het oog te implanteren. Ik vind dat het er wel mooi uitziet, maar dat kan aan de foto liggen….. (met dank aan vriend J. en deze site)

Untitled Post

Paashaas

Het is nog niet zover, maar toch alvast een lief plaatje (ik post zelden dit soort kitscherige dingetjes, maar vandaag mag het even; ik kreeg het van een collega! Bedankt, A.! Het stemt erruuug vrolijk!)