Ik dacht dat ik geïntegreerd was, maar er zijn dingen in Nederland die ik gewoon niet kan bevatten…

(liever zonder afbeelding…)

Poepmiddag in Ouwehands Dierenpark

RHENEN (ANP) – Ouwehands Dierenpark in Rhenen staat zondagmiddag helemaal in het teken van poep. Bezoekers krijgen alles te zien, te voelen en te ruiken op het gebied van uitwerpselen van dieren tijdens de manifestatie Poep Enzoo.

Volgens een woordvoerster van de dierentuin weten de meeste mensen maar weinig van de vele kilo’s poep die de dierentuindieren elke dag produceren. Het uitmesten van de stallen en buitenverblijven is een tijdrovende, dagelijks terugkerende klus in een dierenpark. De zebra’s bijvoorbeeld zorgen elke dag voor ruim twee vollege kruiwagens poep. Dan hebben de verzorgers van de mara’s en de nachtdieren het makkelijker, want die beesten eten hun eigen uitwerpselen op.

Bij de pinguins moeten de dierentuinmedewerkers oppassen, want zij schieten hun poep met volle kracht meters achteruit. En de ontlasting van een giraffe is hoorbaar: de harde keutels vallen van ruim twee meter hoogte met een luide plof op de grond. Bij Ouwehands Dierenpark kunnen mensen ook een emmertje leeuwenmest bestellen. Dat is volgens de dierentuin een probaat middel om katten uit de tuin te houden.

Geef een reactie