Waar zijn ze toch mee bezig…??????????

Boetes waren toch ooit voor heel iets anders bedoeld dan waar ze nu voor gebruikt worden???? Waar blijven de demonstraties zo langzamerhand? Nederland raakt echt alle verhoudingen kwijt….

Agenten moeten boetes uitschrijven
Uitgegeven: 30 juli 2004 08:19
AMSTERDAM – Agenten moeten een verplicht aantal bekeuringen uitschrijven. In Amsterdam en Rotterdam worden agenten verplicht driehonderd bonnen per jaar uit te schrijven, wat ongeveer neerkomt op anderhalve bekeuring per werkdag. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.
Door de prestatiecontracten die de korpsen met minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken hebben afgesproken zijn hoofdcommissarissen streng op het halen van een bepaald aantal bekeuringen per agent.

Wanneer een agent niet aan het quotum voldoet kan dit gevolgen hebben voor zijn of haar positie binnen het korps. Agenten zouden daardoor voor de kleinste zaken een bekeuring uitschrijven. De Amsterdamse Politie Vakorganisatie pleit voor het verlagen van het boetequotum.

Het hele verhaal


M. had het al bij de reacties geplaatst, maar hier toch nog even voluit:

SCHOONHOVEN Door D. T. en M. de V. Twee gewapende mannen hebben gisterochtend tevergeefs geprobeerd de SNS bank aan de Kerklaan in Schoonhoven te beroven. Na een korte worsteling met twee klanten gingen ze ervandoor, achtervolgd door de politie.

Even voor half elf gisterochtend stopte een scooter met twee mannen, een 22-jarige Amsterdammer en een 26-jarige dakloze, voor de bank aan de Kerklaan in Schoonhoven. Buurtbewoner H. Laïri zag hoe ze afstapten en met hun helmen op het gebouw binnenliepen. Dat tijdstip was niet toevallig gekozen, denkt hij achteraf: ,,Vlak daarvoor was het waardetransport langs geweest.’’ Binnengekomen trok een van de mannen een revolver. De overvallers maakten het personeel en de zes klanten in de bank duidelijk dat ze geld wilden. Op dat moment gebeurde er iets wat de twee volgens politieagent W.Kruijs niet hadden voorzien: een van de klanten, een vrouw van middelbare leeftijd, probeerde te ontsnappen. Een van de overvallers sloeg haar tegen de grond. Een andere klant, een man, liet dat niet zomaar gebeuren en schoot de vrouw te hulp. Een korte worsteling volgde. ,,De overvallers waren kennelijk zo geschrokken van de opstandige klanten, dat ze er meteen daarna vandoor gingen,’’ denkt Kruijs. Zonder buit. ,,Ze reden heel hard op hun scooter weg, de Havenstraat in,’’ zag Laïri vanuit zijn huis. Even leken de vogels gevlogen. Totdat tegen elf uur een rode auto, die in Papenkop bij de spoorwegovergang langs de Johan van Vierbergenweg reed, de aandacht trok van een surveillancewagen. Uit de kentekengegevens bleek dat de auto onlangs in Woerden gestolen was. Toen de bestuurder de politiewagen zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor, de A12 richting Utrecht op. Onderweg gooiden de twee inzittenden van alles uit het raam: eerst een helm, daarna ook andere voorwerpen. Bij De Meern stak de auto de A12 over, om vervolgens terug te rijden, richting Gouda. Bij Bodegraven kruiste de wagen de snelweg opnieuw. Met de politie op de hielen, wilde de bestuurder via de verkeerde weghelft de N11 oprijden. Een politieauto wist dit te voorkomen door de oprit te blokkeren. De vluchtwagen botste op de politieauto en kwam tot stilstand. Uiteindelijk konden de overvallers rond 11.30 uur in de boeien worden geslagen. Ze hadden inmiddels vier kilometer file op de A12 tussen Gouda en Bodegraven veroorzaakt, ook doordat de politie de bermen langs de snelweg afzocht naar spullen die de overvallers uit de auto hadden gegooid. Inmiddels is een helm terug gevonden. Waar de mannen in de auto zijn gestapt en waar ze de scooter hebben achtergelaten, is onbekend. De twee zitten vast. De man en de vrouw die met een van de overvallers hebben gevochten, zijn lichtgewond geraakt aan hun hoofd. Zij maken het naar omstandigheden goed, net als het personeel en de andere klanten van de bank.

Nou, ik vind het een TOFFE achtervolging!

Geen post?

Ik wilde voor jullie een spannende vervolgingsjacht (bestaat dat woord?) van bankrovers op dit log zetten, maar het verhaal van vriendin M. laat op zich wachten (en dan wel klagen in de reacties, zo heb ik het graag…)!

Minder leuk

Bron: Telegraaf (restricted editie)
Oud NOS-Journaal verslaggever Harmen Roeland is afgelopen zaterdag in Amsterdam door een zwerver dusdanig toegetakeld dat hij waarschijnlijk aan één oogblijvend blind zal blijven. Op de veerpont over het IJ achter het Centraal Station deelde de dakloze met een mini-zaklamp met een scherpe rand zo’n harde klap uit, dat het linkeroog van de tv-journalist vermoedelijk onherstelbaar beschadigd is. Roeland was met een vriend op weg naar een Cubaans muziekfestival op het terrein van de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De dakloze vroegRoeland om geld. Toen hij dat weigerde te geven trapte de zwerver Roeland het water in. Toen de pont in Amsterdam Noord aanmeerde wilde Roeland aangifte doen. De zwerver wilde echter weglopen waarop de tv-verslaggever hem tegenhield. Hierop haalde de dakloze totaal onverwacht keihard met de mini-zaklamp uit en doorkliefde Roelands linkeroog en maakte dat hij wegkwam. Een zoontje van een agent heeft de zwerver op de fiets achtervolgd, en later zijn schuilplaats kunnen aanwijzen.De tegenwoordig bij de TROS als freelancer werkzame Roeland is in het VU vijf uur lang geopereerd aan zijn oog. Aanstaande maandag volgt opnieuw een zware operatie, maar de kans op succes is minimaal.

(Wederom met dank aan vriendin M.)

Mierenneukerij

Dit moet je maar net weten…

Mierenkoningin Atta van het Dierenpark Emmen is op de uitzonderlijk hoge leeftijd van ruim 18 jaar overleden. Dat heeft een woordvoerder van de dierentuin gisteren gezegd. Door haar verscheiden sterft ook haar volk van bladsnijdersmieren. Wanneer Atta, die bijna 19 is geworden, exact is overleden is niet bekend. Het lijkje van Atta is ook niet gevonden. ,,De verzorgers merkten een verminderde activiteit bij de mieren. Dat gebeurt wel eens vaker, maar meestal is het tijdelijk. Inmiddels blijkt die verminderde activiteit van blijvende aard en dus kunnen we met zekerheid zeggen dat Atta dood is, stelt de woordvoerder. De leeftijd van bijna 19 is volgens de zegsman uitzonderlijk hoog voor een bladsnijdersmier. Tot nu toe was 15 jaar en 3 maanden de hoogste bekende leeftijd. Nu de koningin er niet meer is, is haar volk ten dode opgeschreven. Door de chaos in het nest en door het ontberen van stoffen die de koningin uitscheidt, hebben de mieren nog maar enkele maanden te leven in plaats van een paar jaar. Bovendien komt er geen nieuwe aanwas meer, omdat de koningin voor het nageslacht zorgt. Atta kwam in 1985 met haar toen nog bescheiden volkje uit het Midden-Amerikaanse Panama in Emmen aan (per boot???? of zwemmend….?). De hele kolonie paste toen in een flinke jampot. Eenmaal overgezet in een veel ruimer verblijf zette de kolonie het op een groeien. Een mierenkoningin kan 2000 eieren per dag leggen en heeft voor bijna 14 miljoen nakomelingen gezorgd. In 1995 verhuisde het hele volk naar AmeriCasa, de tropische hal met flora en fauna uit Zuid-Amerika. Bladsnijdersmieren danken hun naam aan het feit dat ze blaadjes afknippen die ze vervolgens naar het nest brengen. De mieren eten de blaadjes niet op, maar laten ze verteren door een soort schimmel. Die schimmel vormt een soort knolletjes en dat is het voedsel van het mierenvolk.

(Met dank aan het ANP/GPD en vriendin M.)

Handel in schoolplaten


Onlangs ging de ‘School voor de bijbel’ in Groenekan haar inboedel verkopen. Waaronder een heleboel schoolplaten. Collega J. heeft er vier gekocht en bij intypen in Google blijkt dat er een handeltje met die dingen aan de gang is. Voor ca. 45€ per stuk te koop. En omdat de platen straks 100 jaar oud worden, waarschijnlijk alleen maar meer waard. Dus Nederlanders – sla je schoolplatenslag!

Niet teveel lezen, graag!


Der Spiegel schrijft dat bijziendheid (Kurzsichtigkeit) komt van teveel lezen en teveel scherm kijken. Nou wil het dat ik voordat ik bijziend werd (inmiddels -4), enorm veel heb gelezen (van mijn zesde tot mijn twaalfde, en ook later, maar dan mét bril). Zou het dan toch dat nu iemand kan beweren dat lezen slecht is voor kinderen? Ik hoop het niet…