Klaag, klaag, klaag, klaag, klaag…

Gelukkig mag iedereen alles op internet kwijt, ook klagen. Bijvoorbeeld op deze leuke site(vooral het mannetje in het begin is de moeite waard…).

Ze geven zelf voorbeelden waarover je zou kunnen klagen:

wat moet ik met een sucks-site /Iedereen heeft wel wat te klagen, enkele voorbeelden
– je krijgt nog geld van iemand
– het is uit met je vriend(in)
– je bent fan van Ajax
– favoriete docent/collega/artiest (NOT!)
– iemand heeft een sucks-site over jou gemaakt
– je vader heeft je jarenlang misbruikt
– en al die andere kleine irritaties uit het dagelijkse leven

Voor wie dat altijd al wilde, kan daar dus terecht.

Ouderwets druk…

…maar ook gezellig. Bijvoorbeeld gisteravond bij vriendin M., met vriend J. en vriend M. Zelfs met politieke discussies, maar veel belangrijker: met heel veel geleuter, gepraat, gezelligheid en wijn. Zo hoort dat.
En het log is iets leger omdat Ullis hoofd iets voller is. Ik doe mijn best.

Nu weet ik…

…waarom ik van mening verschil met mijn oma’s en andere mensen boven de 40 of 50 die altijd heel angstig kijken als ik vertel dat ik ‘maar’ een jaarcontract krijg:

“Bei den jungen Ostdeutschen sei ein Wertewandel zu erkennen. Mehr als die Hälfte sei jetzt der Meinung, dass jeder für sein Glück selbst verantwortlich sei. Diese Meinung teilt nur ein Drittel aller Ostdeutschen. …”Generationenkonflikt”.

(uittreksel uit de Spiegel-titel “Jammertal Ost” wat zoveel betekent als ‘Klaagdal Oost-Duitsland’, Spiegel van vorige week, maar ik loop achter met lezen…).

André Hazes overleden

WOERDEN (ANP) – De artiest André Hazes is overleden. Hij stierf donderdagochtend omstreeks 09.30 uur aan een hartstilstand. Dat meldde zijn impresariaat Melvin Producties. Hazes is 53 jaar geworden. Hij overleed in ziekenhuis Hofpoort in Woerden.Dinsdagavond rond 22.00 uur werd de geliefde volkszanger met koorts en benauwdheid in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer hij wordt gecremeerd is nog niet bekend.Melvin Producties is nu niet in staat verdere inforamtie te geven. Het bedrijf vraagt alleen dringend om de familie van de overledene niet lastig te vallen.

Couperus-dessertje


Na de succesvolle verkoop van klassieke muziek is het Kruidvat nu ook overgegaan tot de verkoop van klassieke literatuur.
Vanaf vandaag zullen alle filialen van de drogisterij-keten boeken van Couperus in de schappen hebben liggen. Het is en box van tien gebonden delen Couperus. Gekozen is voor zijn Haagse romans aangevuld met de koningromans en de sprookjes.
De drogist is ondertussen op zoek naar andere klassieke auteurs met een groot oeuvre. Zo wordt onder andere Vestdijk genoemd. Of hier ook een luxe box zal worden uitgegeven hangt af van het succes van die van Couperus.

Dinsdag, 14 september in de NRC, rubriek ‘[email protected]’.nl

Couperus

De nieuwe-ledenborrel van een literair dispuut. Na een korte kennismaking begint zij, tweedejaars farmacie, uitvoerig over Louis Couperus te spreken. “Prachtig!”
Slik. Ik, vierdejaars Nederlands, heb geen letter van hem gelezen, laat staan een hele roman. Maar ik zeg niks. Ik knik als ik moet knikken. Ik neem een slok bier als ik moet antwoorden. En dat een half uur lang. Het werkt: in haar enthousiasme heeft ze niks in de gaten.
Op de terugweg ren ik, nog net voor sluitingstijd, de universiteitsbibliotheek binnen. Vijf minuten later sta ik weer buiten. Drie romans van Couperus liggen als lood in mijn tas.

N.t.W.

NB U.: Neef N. te Groningen laat weten dat Couperus alweer retour bieb is gegaan. Gelezen of ongelezen? 🙂

Gelukkig gebeuren er nog leuke dingen op deze wereldEen man van 84 uit Limburg heeft de trouwring van zijn vader in de tuin gevonden! Zijn vader verloor de ring 70 jaar geleden. De man overleed in 1947.

De zoon was van de week bezig om witlof te oogsten in zijn achtertuin. Hij wist niet wat hij zag, want om één van de wortels van de lof zat de ring!
Het moet de trouwring van zijn vader zijn geweest. In de ring stonden de eerste letters van de namen van zijn ouders en de goede trouwdatum.
De ring krijgt een ereplaatsje in de huiskamer, vertelt de man.

(met dank aan vriendin M. en www.jeugdjournaal.nl!)

Schat, we gaan even de stad verhuizen…schiet op!

STOCKHOLM(ANP/DPA) – De Noord-Zweedse stad Kiruna wordt compleet afgebroken en op een andere plaats herbouwd. Door de winning van ijzererts onder de stad dreigen scheuren in de aarde te ontstaan, die de plaats van 25.000 inwoners kunnen verwoesten.De burgemeester van Kiruna sprak maandag over een gigantische opgave. Volgens de sociaal-democraat is het de eerste keer dat een hele stad op een dergelijke manier moet verhuizen.De kosten zijn voorlopig begroot op 1,1 tot 1,7 miljard euro. Het is nog onduidelijk wanneer de operatie begint.Kiruna, dat ver boven de poolcirkel ligt, was in 1899 gesticht om arbeiders voor de ertswinning te huisvesten. Volgens berekeningen dreigt over tien jaar het station door scheuren te verdwijnen. Het stadhuis is over twintig jaar aan de beurt, het ziekenhuis over dertig jaar.