Gisteravond…

…bij ons op bed. Ik lees ‘Der Name der Rose’, wel in het Duits, maar toch. Vriend J. klimt achter de tv vandaan, onder de douche en in bed (er komt hier geen grote rekenmachine in voor; dat op zichzelf is al bijzonder!), nestelt zich gezellig op zijn kussen en onder zijn dekens en neemt dan voldaan zijn bedlektuur ter hand.
Hij gaat verder lezen in zijn boek, denk ik nog (U. heeft ervoor gezorgd dat ‘Supertex’ op het bedplankje ligt…). Uit mijn ooghoek zie ik hoe J. een grote groene map in handen houdt met de oh-zo-spannende-hersen-stimulerende tekst: “Tips en advies“. Ik moet al heel hard lachen, maar J. gaat er ook uit voorlezen. Bijvoorbeeld: ‘Wist u dat reistijd ook werktijd is voor ondernemers? Als u per jaar …uur reist, dan…”. Reuze boeiend. En wat hebben we gelachen. Maar J. is echt blij met die blaadjes. En daar ben ik dan weer blij om.

Geef een reactie