Groetjes van de folderjongen

Ik ben meestal degene die onze brievenbus leegt. Elke keer weer een verrassing wat ik erin vind. Het Stadsblad, een kleine krant die het wijknieuws brengt, in het weekend een bladerkrant met plaatjes, en heel soms een klein briefje van de buurt-mediator: Ik los al uw problemen op. Bel! En wel nu!
Vooral in december was de brievenbus vaak tot de nok aan toe gevuld. Vooral met folders. Van het Tuincentrum, de Appie, de Lidl, de Dirk vdB, de Halfords….noem maar op. Vriend J. en ik waren elke keer weer verbaasd dat de winkels steeds zoveel nieuwe aanbiedingen kunnen verzinnen en dat er nog mensen zijn die het allemaal lezen.

Eergisteren belden de folders persoonlijk aan, in de vorm van de bezorger. Een jongen van 14 / 15 die ons vrolijke kerstdagen wenste, maar tegelijkertijd zijn hand openhield voor wat folderfooi. Waarom nou voor iets betalen waar ik niet om gevraagd heb…? Zou je kunnen denken… Maar vriend J. had een warm kersthart en gaf hem wat geld.
In ruil daarvoor gaf hij ons een klein kaartje met kerstgroetjes:

Ik kom wekelijks bij u aan de deur. Het hele jaar door . Weer of geen weer, u kunt op mij rekenen. Alleen als ik bijvoorbeeld met vakantie ben, komt er een vervanger.
Wat ik bij u aan huis breng? Uw regionale huis aan huis krant. Of folders (groot of klein, los of in één pakket) met aanbiedingen waarmee u uw voordeel kunt doen. Van supermarkten en drogisterijen tot bouwmarkten en automerken. Wist u dat van alle reclame die op ons afkomt de folder het meest gewaardeerd wordt? Dat is voor mij reden om met nog meer plezier de folders en kranten bij u te bezorgen. Ook in 2005. Ik wens u prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Dat wens ik de folderbezorger ook. En ik ga nu de Chinees-bestel-folder weer uit het oude papier vissen. Alleen zou het wel mooi zijn als vriend J. de Hornbach-folder weer weg legt en in zijn boek verder gaat lezen.

Geef een reactie