Shocking dierennieuws Update

Op het bordje aan het hek las ik vanochtend:
In het kader van de verhuizing naar de bouwspeeltuin (?????) zijn alle dieren weggevangen (wat een gemeen woord…).
Welke bouwspeeltuin? En hoezo weggevangen? Mogen ze nu nog wel buiten lopen? Ik ga ze vanavond op de terugweg zoeken. Vast staat: het aangrenzende watertorenparkwordt vernieuwd. Daar heeft het allemaal mee te maken. Maar de dieren heeft natuurlijk weer niemand gevraagd.

Daarvoor krijgen we dit:
Op de plaats van de huidige dierenweide komt een mooi wandelgebied door een veenweidelandschap. Geen strakke asfaltpaden maar slingerende schelpenpaden (mengsel zodat het een half verharding wordt). De rand met de vijver wordt een ecologische oever met rietkragen en een vlonder om te genieten van het water en de natuurlijke oeverbeplanting.

Nederland is op z’n best als het om landschapsplanning gaat.

Shocking dierennieuws!!!!!

Mijn wereld zal nooit meer dezelfde zijn. De dieren van de Snaterweide zijn namelijk weg! Zomaar. En ik weet niet waarheen.
Vanochtend was de aardige dierenmeneer nog bezig met kar en al voor het voedsel te zorgen (dacht ik toen nog toen ik er langs fietste, hoe naiëf, hoe naïef, had ik hem toch tegengehouden…), en toen ik vanavond terugfietste, voelde ik een rare leegte aan de rechterkant van het fietspad. Ik kijk naar rechts, en zie een man een klein bordje lezen. Ik denk er verder niet over na, maar kijk dan echt goed. Geen dier meer te bekennen!! Het hele grasveld is leeg: geen bokkenmeer, geen geiten, geen konijnen, geen pauwen, geen kippen, geen eendenin de vijver, geen ganzenen geen zwanen. Zelfs de duivenwaren weg. WEG!
Morgen ochtend ga ik meteen weer langs om het bordje goed te lezen. Ik ben nu al bang wat erop zal staan….

Een lange reis door het Noorden

Die begon op zaterdag middag, na toch nog lekker en weer veel te lang ontbeten en de krant gelezen te hebben. Anderhalf uur door de polderen de poortwachters van Grunn lieten ons binnen. Auto bij het oude huisje geparkeerd, de afbraak en de restauratie bekeken en naar de stad gelopen. Lekker in de schemering een heel korte winkelsessie gehouden. Lekker gedronken, gegeten met vriendin M. en verloofde J., veel te veel geld uitgegeven en de winkeltassen in het schip laten staan. (Zondag gezond en wel weer opgehaald!)
Naar de bios, geweldige film met vooral charmante details, met liefde uitgekozen. Mensenkenners zijn het, die filmmakers.

Geslapen, met stroomstoring wakker geworden (zie), maar dat deerde niet. Naar W. gereden, op bezoek bij net getrouwde vriendin G. en man L.. Mooi huis, heel erg gezellig, gepraat, gelachen, gekletst en gedronken en gegeten. Samen ook met vriendin A. en vriend R. (die beweerde geblokkeerd te zijn voor dit log…mmmmhhhh…).
En op de terugweg hebben we nog meer stops gemaakt, onder andere in S. en in H., maar als ik dat ook nog ga vertellen, wordt het hier veel te lang. In ieder geval staan al die plaatsen op de kaart!

Aan de lopende band…

…kijken vriend J. en ik via internet naar ditgeweldig gemaakte programma. Waarom komen de ‘gewone bruine bonen’ uit China en moeten die uit Nederland het woord ‘Hollands’ erbij krijgen…? Waar komt het bosvruchtendrap in de yoghurt vandaan? Waar zijn al die bossen met al die bosbessen? En waarom staat overal ‘vers’ op? En hoe lang ligt het dan al in het schap? Wil je al dat soort dingen weten, kijk, luister en lees dan de Keuringsdienst van Waarde! Wij zijn verslaafd….We doen zo nog halal, gehakt, chocolade, water, kalkoen, ambachtelijk…….

Schnappie III

Schnappi danst!!!!

Tanz den Schnappi
Rafael Antonio aus dem Team des Starchoreographen D! hat zu Schnappi. den exklusiven Tanz entwickelt. In über 40 D!´s Kids Clubs in ganz Deutschland könnt ihr ab sofort die lustige Choreographie lernen.Vier Kids aus den D!´s Kids Clubs sind dabei, wenn der Schnappi-Tanz ins Fernsehen kommt. Am 16.12. ist die Aufzeichnung von TOP OF THE POPS in Köln und am 18.12. Aprés Ski-Hits in St. Anton in Österreich. Du willst wissen, wo Du wie Schnappi tanzen kannst? Hier sind alle D!’s Kids Club Schulen:

Schnappi, Happi….Wattie?


Duits krokodil-lied op één
zondag 9 januari 2005
De 7-jarige Joy Gruttman houdt heel Duitsland in zijn greep. Joy zingt een kinderliedje over Schnappi de krokodil. Schnappi betekent zoiets als Happie (hoe komen Nederlanders toch altijd weer aan die vertalingen…?). In het liedwordt gezongen dat Schnappi de kleine krokodil hapt in alles waar hij zijn tanden maar in kan zetten.
Het Schnappi-lied is zo populair dat het nu op nummer 1 staat in de Duitse hitlijsten. Overal wordt het vrolijke liedje gezongen en er zijn allerlei remixen gemaakt. En ook zijn er verschillende websitesover de krokodil.
De 7-jarige Joy vindt het allemaal wel best. Hij wordt door alle Duitsers als superster gezien, maar blijft er heel koel onder. De platenmaatschappij kan nog niet zeggen of de single binnenkort ook in Nederland te koop zal zijn.

Luister maar eens naar het liedje. Ik geloof dat het niet zo heel erg lang in de hitlijsten blijft staan. Maar met die Duitsers weet je maar nooit, :-).
(Met dank aan vriendin M.)