Onderwijl in Eggersdorf….


(met het onderschrift: Herzliche Wintergrüsse aus den Wesendahler Alpen; dat is bij mijn ouders thuis om de hoek…..[en voor de niet-insiders: daar hebben we ECHT geen bergen…])
ps: die atletische (veranderd naar aanleiding van commentaren) man daar, dat is mijn stoere vader….

Manu Manu


Pas bij het lezen van de ‘catalogus’ – column van Wim Boevink in Trouw, herinner ik het me ineens weer: bladeren in de catalogus van Manufactum. Eindeloze verhalen bij de “dingen, die nog goed zijn”.
Vorige week schreef Boevink over het mannelijke enthousiasme bij het bladeren door de ‘Overtoom‘ – catalogus. Wat er zo leuk aan is om naar technische toepassingen te kijken die een individuele man nooit nodig zal hebben. Hij had niet echt een antwoord op zijn eigen vraag (maar vriend J.’s verrukte gezichtsuitdrukking tijdens het voorlezen van de column sprak boekdelen…).
Voor het geval dat er vrouwen zijn die behalve in modecatalogi ook in andere dingen geïnteresseerd zijn, lijkt mij Manufactum de geschikte test. Leuke dingen, die een geschiedenis hebben (en dat is romantisch en sfeervol), die handig zijn en die het idee communiceren wel degelijk nodig te zijn in elk huishouden. Nostalgie. Mooi ook.
En daarnaast: praktijk voor de man. Handig. Simpel. Geen ophef. Net als vroeger.
Kom maar op met die catalogus, volgens mij gaan vriend J. en ik er veel plezier aan beleven.

Berlijn heeft een nieuwe radiozender…


…en dat is op zich misschien niet echt erg nieuw of bijzonder, maar toch ook weer wel. Omdat de vernieuwde radio op dit moment in Berlijn gemaakt wordt; weg van de supercommerciëlen die dag in dag uit, minuut in minuut uit dezelfde titels spelen (“heb ik die titel een uur geleden niet ook al gehoord?”; “Die SUPERHITS 80er, 90er und von heute“). Maar ook weer geen cultureel hoogstaand geleuter. Ze proberen een goede mix te vinden. Moeilijk om te maken, geweldig om te luisteren. Radio met een missie.
En het nieuwe Motor FM heeft nog iets bijzonders: de (onbekende) muziek die je hoort, kun je downloaden! Het geld gaat direct naar de nog onbekende kunstenaar / muzikant. Als je de titel aan vrienden verder ‘verkoopt’, krijg je een provisie. Dat werkt via Potato, een programma dat het Fraunhofer Institut ontwikkeld heeft (een gigantische melting pot van allemaal technische frutsels en uitvindingen waar ook de Mp3 bedacht is!) . En een live-streamhebben ze ook.
No more fucking morning shows!

Trouwens – ook erg goed:
Radio Eins en
Fritz (door mij al jaren beluisterd en nu ook via de stream geraadpleegd…)

En nog een tip voor nog meer radio!

Der Zimmerspringbrunnen


Een vertegenwoordiger is een aparte soort. Maar de Oost-Duitse vertegenwoordiger net na de val van de muur is een nog apartere soort in zijn soort. En dat werd heel mooi opgeschreven in een boek waar Ulli ongeveer 10 jaar geleden een spreekbeurt op school over ging houden. 10 jaar later (gisteren dus) kwam de bijbehorende film op televisie. En ondanks het late tijdstip (films die om kwart over twaalf ’s nachts zijn altijd gevaarlijk; je kunt niet stoppen met kijken…) moest ik deze film blijven aanschouwen. Lachen! En voor mij heel begrijpelijk. Hoe iemand een nietszeggend lelijk kamerfontein ombouwt tot een nostalgisch, gevoelig fontein, met een televisietoren die uit een kaart van de DDR omhoog komt. En het volkslied erbij. En ineens wordt het een ‘Verkaufsschlager’ en wordt de oenige vertegenwoordiger ‘Vertriebsleiter Ost’. Heel wat in die tijd.
Jullie begrijpen niets van deze blog, maar dat geeft niets.

We gaan een handel beginnen…

(of in de woorden van vriend J…):


Het ding heet Oppli van de ikea. Op kleine wieltjes. Voor de tv. Of zo.
Z.g.a.n. !!
Of je mikt er kussens boven op en je hebt een bank.

Verder in de aanbieding:
Een boel lampen (want vooral als het huis leeg is heb je licht nodig om te klussen) (daarna ook goed te gebruiken).

We hebben hier een doos vol van (5 stuks maar liefst! Jaja, wie maakt me los)…

Dan heb ik voor de computerliefhebber een echte microsoft optische draadloze muis liggen.
Wie het eerst is heeft ‘m.

Werkt prima!
Wegens over.

En wat dachten jullie van een mooie lavalamp?
Kommaarkommaarkommaar.

En wie heeft er wat aan deze goedwerkende stopcontact timer? Kan je de lampen aan en uit laten gaan zodat de buren denken dat je er bent.

Handig voor criminele wijken !!! Kost niks, maar dan heb je ook wat.

Verder ook nog extragratis een bureaulamp, ook van de ikea. Je weet maar nooit.

én hier in de gang hebben we ook nog een boel hout (louvredeuren, planken, you name it) vanwege ons zojuist afgeronde “wandkast-in-berghok”-project.


En er is nog veel meer!

Meldt u zich allen en neemt die zut mede !!!!!!

Dus.