Sorry…


…voor de vertraging, maar nu ben ik toch echt weer terug. Met een link naar een Nederlandse reportage over mijn geboortestad, Greifswald. Gemaakt door de VPRO. Verslaggeefster Christine Steinhäuser, die ik zelf al een keer een hand heb gegeven bij de AVRO (‘Ossi’ meets ‘Ossi’). We hebben elkaar maar kort gesproken, maar kwamen erachter dat we allebei uit deze stad stamden. Vreemd. En nu heeft zij er een reportage voor Radio 1 over gemaakt. Speciaal voor jullie Nederlanders.

Hasi heeft een nieuw ‘Zuhause’


Hasi, het huiskonijn van U. en J., eigenlijk genaamd ‘Frits’ en al 8 jaar woonachtig bij mij, meerdere malen verhuisd (van Enschede naar Berlijn, van Berlijn naar Groningen, van Groningen naar Almelo, van Almelo naar Groningen, van Groningen naar Hilversum, van Hilversum naar Bussum, van Bussum naar Utrecht met verschillende uitstapjes in Berlijn en dierenpensions…), heeft nu een nieuw thuis gekregen. Vriend J. en ik vonden het eigenlijk al geruimte tijd jammer voor het konijn dat hij alsmaar in zijn eentje gezellig bij ons op de stoel zit en voor zich uit staart en mummelt. Konijnen zijn groepsdieren en om dan 8 jaar (boven verwachting oud voor een dwerg-huis-konijn) alleen maar met mensen opgescheept te zitten en nooit een vrouwtje te mogen beklimmen, is toch niet zo heel erg gezellig voor het dier, leek ons.

Nou wil het dat we Hasi altijd bij een hartstikke leuke kinderboerderij in het H’sumse stalden als we op vakantie gingen. Zo ook gebeurd afgelopen week toen wij op de lange latten de Saas Fee’se bergen afgingen. Met het gezelschap van katten, andere konijnen, cavia’s, papegaaien, degoe’s en heel veel kinderen die heel lief voor hem zorgen. (En die luidkeels vrolijk “Daar is hij weer! Fritsi!!!!” riepen toen wij eraan kwamen). Als hij zich ergens thuis zou moeten voelen, was het daar wel, dachten wij. En dus heb ik netjes aan de verzorgers van de dieren gevraagd of zij het leuk zouden vinden om Hasi te houden. En dat vonden ze goed. En leuk. En ze mochten hem allemaal zo graag. En hij was zo’n leuk konijn. En hij is ook te oud om hem nog aan andere mensen te geven (en dat wilde ik perse niet).
Nu kan ik nog in de middagpauze bij Hasi op bezoek en neem ik de volgende keer al zijn eten nog mee dat we thuis hebben staan. En zo weet ik ook altijd hoe oud hij gaat worden. Misschien komen er met al die konijnen-dames wel heel wat jaartjes bij. Het wordt nu echt feest voor Hasi!

Zurück…

…uit de sneeuw en de bergen. En het was lekker en gezellig en leuk en zonnig en geweldig en bergachtig en ski-erig! En ik wil eigenlijk meteen weer terug naar deze, maar vooral ook deze plaats…
Foto’s volgen op de voet en ik sla vanavond alvast de ingrediënten voor het volgende receptin…

Trouwens, vriendin M. en verloofde J. zijn pas vandaag weer op de terugweg, hadden gister de ‘allerbeste skidag’ (citaat sms, na nachtelijke sneeuwval) en ik ben dus nog steeds STIKJALOERS!