Nog een aflevering?

Net toen we dachten dat de saga rond is, duikt er toch nog een volgend deel op. In de supermarkt, notabene!!! Maar het is misschien de leukste aflevering van allemaal…(op play klicken en laten laden, maar het wachten wordt beloond!!!)

Star Wars en voetbal

Vrijdag was het dan eindelijk zover. Gereserveerde kaartjes voor de half-zeven-voorstelling van de aansluitende en afsluitende aflevering van ’s werelds grootste saga. En vriend J. helemaal blij. Na nog weer tot twee minuten voor begin van de film achter de laptop hypotheken te hebben berekend, in sneltreinvaart met de auto naar de mooie bioscoop op de Oudegracht (voor fietsen was geen tijd meer, vond vriend J.) en in de rij voor de kassa samen met Linux-kenners, Microsoft-dudes en Apple-nerds. Die allemaal in jeugdsentiment met trappelende voetjes op het derde en laatste deel van de sexologie (of hoe heet een trilogie met zes delen?) stonden de wachten.
Vriend J. ging wel lachen om deze zenuwachtige, vaak vadsige jongensdie doorgaans weinig zonlicht zien, maar waarom stonden wij eigenlijk in diezelfde rij? Omdat vriend J. door hetzelfde jeugdsentiment geteisterd wordt en met spanning op elk nieuw deel zit te wachten en omdat hij de dialogen uit zijn hoofd kent en het hele verhaal moeiteloos binnen 2 minuten vóór de film voor mij weer kan oprakelen.
En ik had het zo goed begrepen dat ik in de pauze zonder moeite de verhaallijn aan de leerling links naast mij kon uitleggen. Die was door al die episodes een beetje in de war geraakt; beginnen bij ‘episode IV’ en eindigen bij ‘III’, dat snapte hij niet meer helemaal.

En vriend J. en ik hadden het goed te pakken. Thuis (dezelfde avond, mensen!) nog maar even de oude video uit de kast en de silver edition van de eerste drie episodes erbij gepakt. Deel I (dat dan dus eigenlijk aansloot op deel III dat we net in de bioscoop hadden gezien [voor leken die het nu niet meer snappen, zie hier]) meteen gekeken, op zaterdag deel 2 en 3 er achteraan.
Toen de video deel 2 niet meer fatsoenlijk wilde afspelen, schuwde vriend J. geen moeite en schroefde het snel open. Met dit resultaat. Andere mensen hadden in de tussentijd al drie dvd-spelers aangeschaft, maar wij bleven stug op de gerepareerde video kijken.

Om bij te komen van al die sterren en vliegers op zondag voetbal. Om weer nuchter terug te komen op aarde!

Stockholm feature

Mijn drie dagen ploegen door Stockholm met een camera in m’n eentje hebben hun vruchten afgeworpen. Nou ja, niet zomaar. Scenario schrijven, monteren, commentaarteksten schrijven, commentaarteksten opnemen, weer monteren, ondertitelingen maken en het filmpje wegschrijven heeft in totaal meer dan een hele week werk gekost. Ongelofelijk, maar toch waar. En dat alleen maar zodat nu iedereen kan zien hoe er in Stockholm met kinderen wordt omgegaan. Ik ben van al dat werk wel weer wijzer geworden. En ervarener. Maar tegen AVID voer ik nog steeds oorlog.
> kijk hier!
> lees hier!
PS: morgen weer richting andere hoofdstad, maar zonder camera en zonder AVID en zonder nadenken!

AVID-stress

Een montageprogramma dat telkens vastloopt, harde schijven die zelfstandig de opgeslagen data beginnen te wissen en leuke reportages die daardoor verneukt worden. Kortom: ik ben een oorlog begonnen en trek ten strijde tegen mijn montagecomputer! En zolang dat niet klaar is, kan ik ook niets posten hier.

Bah, wat handig…


Bij gebrek aan tijd en initiatief (ja, lach me maar uit) kwam ik vandaag via de GoudenGids op internet de ultieme redding tegen: Bah – Bandenplakker-aan-huis. Mijn (of beter: vriend J.’s) fiets stond zielig met een platte achterband in het berghok beneden en niemand had tijd en zin om zich om hem te bekommeren. Tot de ‘bandenplak-aan-huis-meneer’ langskwam. De redder in oranje. Die het heel snel weer fixte en op zijn oranje Kronanfiets en op klompen weer naar de volgende klant holde. Geweldig! De fiets gaat weer bereden worden…