We’re gone!

Berichtje van gastlogger j.: ik moet wakker blijven, want zometeen moet ik met de trein van 04:10 richting sjiephoel.
om 0700 hours gaat namelijk de vlieger de lucht in naar gran canaria, ES.
Ik zie ulli bij de gate. Dus toedeloe, en may the force be with you.

Lekker zwemmen

Hoe egoïstisch kun je zijn?
GRONINGEN – Minstens zeventig basisschoolkinderen hebben woensdagmiddag gezien hoe een 35-jarige man probeerde zijn polsen door te snijden. De man deed zijn zelfmoordpoging op de rand van zwembad de Kalckwijk in zijn woonplaats Hoogezand. Hij overleefde de poging en maakte zich uit de voeten. De kinderen zijn opgevangen door zwembadpersoneel. (VK)
Ik snap misschien best dat je zelfmoord wilt plegen als je in Hoogezand woont, maar moet dat nou zo?

JAAAA!!!

Het is zover! Liedjes die ik al uit mijn hoofd kan meezingen, halen de Nederlandse kranten (al is het maar op de achterkant…).
De VK heeft het liedje ‘Wir sind die Anderen’ van de Berlijnse band 2RaumWohnung (fantastische cd ‘Es wird morgen’) uitgeroepen tot zomerhit 2005! En het is ook meteen hier te beluisteren en te bekijken. Ik ben trots.

Zak snoep

Afgelopen zaterdag waren we even lekker naar de stad gegaan; fiets’n, slenter’n, ie kent het wel.
Lekker weer, even aan de kade zitten met een espresso doppio.
En ook nog even naar de Halfords voor een remkabelvoor mijn fiets, want die was geknapt. En dat remt zo lastig. Dat heb ik gefixt, zodat ulli weer lekker op mijn (!) fiets naar haar werk kan.

Anyways, terwijl wij door Hoog Catharijne sjouwen richting Halfords, kwamen we langs de Jamin snoepwinkel. En ik móest wat kopen!! Dus ik pak een grote zak, en met een scheplepel in de hand gooi ik er van alles wat in. Pompiedom… lekker. Ulli keek me vreemd aan.
Aan het eind van het immense rek met bakken snoep gekomen, was de zak aardig vol.
Ik dacht: shit, nou wordt het duur. Maar wat de f#ck, dacht ik. Voor mijn gevoel zou ik ongeveer 5 à 6 euro moeten betalen, wat ik best veel vond voor een zak snoep. Maar goed, ik had er zin in, dus ik moest niet zeuren.
Toen ik bij de kassa stond, dacht ik dat ik de mevrouw niet goed verstond en ik lachte want ik dacht dat ze een grapje maakte.
Hoeveel zei u?
zeventien euro meneer.
Voor een zakkie snoep! Nou ja, het was 1,5 kilo. Okee.
Maar dan nog… ik heb nog nooooit 37 guldentjes voor snoep betaald. Tot nu dan.

Een wijze les; schep nooit zomaar wat snoep naar binnen.
Om dit niet te vergeten en om jullie mee te laten genieten heb ik de zak even op de foto gezet.
Als het op is, heb ik dan nog tenminste de foto.

Stemmen


Het voelt toch raar. “Heeft u geen wit kaartje?”, vraagt mij de aardige oude mevrouw in de bibliotheek op de hoek. Nee, ik heb maar één kaartje, en daar staat ook iets blauws op. Geen E en geen U te bekennen, en het woordje ‘grondwet’ ook niet. “Nee, daarvoor mag ik niet stemmen”, zeg ik. Drie gezichten kijken me raar aan. “Ik ben niet Nederlands, dus ik mag niet stemmen.” Ze snappen het nog niet, maar blijven uitermate vriendelijk. “We zien het niet, en we horen het ook niet”, zegt de vrouw. “U mag alleen aan de rechterkant stemmen.”, zegt de meneer. En ik loop naar het hokje en ga achter de rechterkant staan. Uit mijn ooghoek zie ik nog de zinsvlaag ‘…instemming van Nederland met het Verdrag tot vaststelling…’, maar het licht links blijft uit en ik mag alleen op de verlichte knopjes aan de rechterkant drukken. Daar staat iets totaal banaals met koopzondagen, in verhouding zo onbelangrijk vergeleken met de vraag aan de linker kant. Maar ik druk op het knopje ‘voor’, zoals ik aan de linker kant ook had gedaan. Als ik had gemogen.