HILVERSUM- Hasi overleden

Op een (hopelijk regenachtige) maandag afgelopen week is konijn Frits overleden. Omdat zijn eigenaresse slordig genoeg niet vaak genoeg langs de kinderboerderij ging om naar hem te kijken, kwam ze het droevige feit vandaag pas te weten.
Gestorven gewoon aan ouderdom, lag hij op die ochtend rustig ingeslapen in het grote konijnenhok. Vanochtend heeft de dierenambulance hem opgehaald om hem waardevol te cremeren en zijn as over een veldje in Amsterdam uit te strooien. 8 1/2 jaar voor een dwergkonijn – een hele prestatie.

Condoleances zijn welkom in het reactieveld.

Koning van je eigen land worden?

Dat kan! Maar er is jou net al iemand voor geweest. King Danny I (the First) heeft zijn eigen koninkrijk opgezet en jij mag erin wonen! Je kunt je aanmelden als ‘citizen’. Er is al een vlag, een volkslied, een tv-station, maar je hebt als burger ook inspraak. Wat Danny Wallace verder nog in zijn leven doet, moet nog uitgezocht worden (maar enkele links leiden tot de BBC, dus hopen maar dat hij daar zijn salaris als koning binnenhaalt…).
Via Loeroe.

Nieuwe hype


Het gaat alsmaar door in radio-, tv- en internetland. Na het podcasten slaan we nu aan het ‘popcasten’. Niet alleen audio downloaden, maar ook gewoon films, reportages en vaak heel veel gekke dingen. Heel simpel, gewoon de popcast-player installeren en je dan voor bepaalde programma’s opgeven (of zelf een eigen programma beginnen…). Die moeten dan wel downgeload (gedownload?) worden. Mijn keuze is gevallen op ‘Anatomy for beginners’, maar ik vrees dat mijn computer de 1,68 gieg niet aan kan…

Een gevangene is ook maar een mens…

…net als jij en ik leest hij namelijk – Harry Potter:

WASHINGTON (ANP) – Harry Potter is de favoriete lectuur van de gevangenen op de Amerikaanse marinebasis op Guantanamo Bay. Dat verklaarde een voormalige bibliothecaris van het detentiekamp maandag in de conservatieve krant The Washington Times. In het kamp worden vooral islamitische terreurverdachten zonder vorm van proces vastgehouden. De bibliotheek telt ongeveer achthonderd boeken. Na de boeken van J.K. Rowling zijn misdaadromans van Agatha Christie het populairst.

Voor de die-hards trouwens een hele goede link: het Harry Potter – Lexicon dat door de schrijfster zelf regelmatig wordt geraadpleegd. Als je vergeten bent waar al die andere delen ook alweer over gingen…

Zwollywood

Het was een weekend in de provincie. Provincie? Nee, niet helemaal. Eén stadje in het midden des lands houdt gestaag vol een gezellige en leuke kleine stad te zijn. Met delen van een oude stadsmuur, mooie poorten en giga-mooie huizen in het centrum. In één van de meest giga-mooiste huizen mochten vriend J. en ik op zaterdag vertoeven door vriendin M. en haar verloofde J. te helpen met schilderen en schoonmaken. De jaloerse blik was de hele dag niet van onze gezichten af te slaan. In mij woelt het onbestemde gevoel daar meteen zelf te willen wonen. Funda is niet uit de favorieten weg te slaan en ik kan niet wachten tot we vriendin M. aanstaande zaterdag gaan verhuizen naar haar witte kasteeltje te Zwollywood!