Mooiere en ergere dingen…

Wij moeten hier 80 gaan rijden en op Cyprus breken de mensen zich het hoofd over hele andere dingen. Vriendin M. mocht dat zelf gaan zien en ging er het afgelopen weekend heen om reportages te maken. Ze was zwaar onder de indruk. “Zo moet het zijn geweest toen de Berlijnse muur er nog stond.”, zei ze aan de telefoon. Gaaf, een reisje naar Cyprus, maar met wel heel veel indrukken. En Grieken en Turken die elkaar niet zo goed kunnen uitstaan. Komende vrijdag, vanaf 20 uur te beluisteren op Radio 1. Hier vast een visueel voorproefje (M in actie):

80 km

Dames en heren, onderstaande even gejat van nostyle.nl.
Ik ben tegen deze ontwikkeling. Want het duurt vast niet lang meer voordat iemand zegt: “weet je WAT goed is voor het milieu? 0 kilometer per uur! Ja, NUL! geweldig!!”
En dat dat dan ook wordt ingevoerd. En dat dan de rode bultrug kikkerlarve zich weer goed voelt, maar Nederland plat ligt.

U rijdt 240, mag dat?
Slecht nieuws voor de doorrijders onder jullie. Met 240 kilometer per uur over de Rotterdamse ruit zit niet meer in. Vanaf komende dinsdag wordt het 80 kilometer per uur rijden rondom de vier grote steden. De snelheidsverlaging moet niet alleen de uitstoot van CO2 tegen gaan, maar tevens het lawaai voor de stakkers die langs de rijksweg wonen verminderen. En denk nou niet dat je er onderuit komt met je radardetector, want die struikrover maakt gebruik van permanente trajectcontrole. Een zware opgave dus voor reaguurders met een zware rechter voet.

Zo, dat moest ik even kwijt.

Jaaaaaaaaaa, Duitsers zijn weer ‘in’!

Niet alleen de nieuwe Unox-reclame is alweer gesignaleerd (ik kan geen plaatje vinden; iemand? En weet iemand eigenlijk de diepere betekenis?). Nu is er ook een leuke bijeenkomst voor Nederlanders en Duitsers met de titel (jawel):

“Ik bof met een mof”!

“Ik bof met een mof” is een initiatief van Mechtild Balmes (woont nu 15 jaar in Nederland). Zij organiseert met een aantal andere Duitsers en Nederlanders, op zondag 13 november a.s. deze culturele ontmoeting tussen buren.
De opzet is om Duitsers en Nederlanders op deze dag met elkaar in contact te brengen onder het genot van leuke activiteiten, Hollandse kaas en hausgemachter Kuchen en alle vooroordelen op de hak te nemen (neem ze mee).

Enkele activiteiten op deze dag:
· inleiding door Dik Linthout, auteur van “onbekende buren”,
· quiz “ken uzelf en uw buren”,
· spel “wat u altijd al aan een Nederlander/Duitser had willen vragen, maar nooit durfde …….”,
· film en
· live-muziek.
Ook zijn er verschillende stands zijn, waaronder die van boekhandel “die weisse Rose”.

Entree gratis maar wèl graag aanmelden voor 11 november!

Wie gaat er mee?

Kinderchocolade

Vast altijd al willen weten…
…wie die jongen op de chocola van ‘Kinder’ is? Het is een mega-oude foto, uit de jaren zeventig en nu weten we eindelijk wie het model voor de foto was. Die meneer is cameraman, heet Günter Euringer en is inmiddels 42. Hij heeft nu een boek geschreven over zijn leven als ‘Schokoladengesicht’. Waarom? Omdat Ferrero, het bedrijf dat de chocola maakt, de foto nu na bijna 30 jaar gaat vervangen. Goede timing! (toch nog een beetje laatste roem…)

Zoek de verschillen:

Bild

Geweldig!
Voor wie de ‘krant’ BILD uit duitsland kent (voor de duidelijkheid, een krant voor de massa die ook vooral in Berlijn veel gelezen wordt door het werkvolk ’s ochtends in de S-bahn), is de site gemaakt waarnaar ik hier ga linken: Bildblog. Het is namelijk zo: die krant schrijft zoveel onzin en ‘ophitsende’ teksten voor mensen met een IQ lager dan een bos wortels, dat ze dagelijks rechtszaken aan de broek hebben en rectificaties moeten plaatsen.

Het erge is natuurlijk dat al het kwartjesvolk die krant van voor naar achter spelt en zegt ‘zie je wel! dit land gaat naar de knoppen!’ en meer zulks.
We hebben ons net even lekker hartelijk doodgelachen om al die onzin die ze schrijven; vooral de verklarende woordenlijst erbij.
Dan denk je: dat zo’n krant het volhoudt en iedereen het nog steeds gelooft.

Goed, zoals gezegd: je moet de krant kennen, dan is het leuk.
Met dank aan Jenny en Rene.

In de categorie ‘nieuw onderzoek’:


Lekker slapen

Researchers at The University of Manchester funded by the Fungal Research Trust have discovered millions of fungal spores right under our noses – in our pillows. Aspergillus fumigatus, the species most commonly found in the pillows, is most likely to cause disease; and the resulting condition Aspergillosis has become the leading infectious cause of death in leukaemia and bone marrow transplant patients. Fungi also exacerbate asthma in adults.
The researchers dissected both feather and synthetic samples and identified several thousand spores of fungus per gram of used pillow – more than a million spores per pillow. (…) Each pillow was found to contain a substantial fungal load, with four to 16 different species being identified per sample and even higher numbers found in synthetic pillows. The microscopic fungus Aspergillus fumigatus was particularly evident in synthetic pillows, and fungi as diverse as bread and vine moulds and those usually found on damp walls and in showers were also found.
(to be continued)

Maar wat moet ik dan doen met dat kussen? Alleen maar luchten helpt niet. In de wasmachine stoppen is ook niet zo’n goed idee…maar wat dan wel? Iemand een idee? Ze ruiken ook altijd snel zo muf, misschien heeft iemand een tip?

Gouden oktober

Vallende bladeren in de zon. Drukke werkdagen. Verkoudheid – want ’s ochtends koud en overdag heel warm. Laat naar bed, vroeg op. Treinen, bussen, fietsen, computers en camera’s en daarom is het tijd voor een korte pauze. Uitwaaien, uitdenken, uitlezen, uitgaan. Uitleven.
Tot later!