Wat een timing…

TER APEL (ANP) – In het vertrekcentrum voor uitgeprocedeerde
asielzoekers in Ter Apel (Groningen) is donderdag brand
uitgebroken. Dat meldde de brandweer. Het gaat om een middelbrand.
Meer informatie had de brandweer nog niet.
Alle bewoners en personeelsleden zijn in veiligheid gebracht, zo
heeft een woordvoerder van de Immigratie- en Naturalisatiedienst
(IND) van de politie begrepen. Meer bijzonderheden kon hij nog niet
geven.

Ook iets voor Nederland?

Moslims rijden met een ‘Islamobil’ door het land om uit te leggen wat de Islam eigenlijk is. Bijna onopgemerkt gaan ze met hun ‘marktkraam’ op markten staan, bij feesten en partijen. En ze vertellen je alles wat je altijd al wilde weten. Maar op 11 september hebben ze het niet echt.
(via)

Uit de rubriek: weer iets nieuws geleerd

Donderdag overkwam me een bekend fenomeen; een collega maakt een leuk grapje, stopt halverwege en zegt dan: oh nee, jij snapt dat grapje natuurlijk niet. Deze keer ging het grapje over grobbebollen. Net als bij de wuppie moest ik dus gaan googelen waar we het nu weer over hebben.
Over dit dus:
Jullie kunnen je het vast herinneren en me daar iets over vertellen. Collega E. is intussen op zoek naar een geluidsfragment voor mij. Schijnt nog boeiender te zijn dan het uiterlijk van deze beestjes links doet vermoeden.

Vroege vogel

Zaterdag ochtend. Nog steenkoud buiten en twee mensen op de redactie. Nog geen nieuws. Eerste afspraak om elf uur. Tijd genoeg om eindelijk weer eens de weekendkrant te lezen. Met heel veel aandacht voor dit.

De grootste vraagbak ter wereld…

…zit morgen bijeen in Berlijn. Nou heb ik geen tijd meer om er heen te gaan, maar je kan ook via de internet-ether AL jouw vragen stellen die je ooit had over wetenschap, literatuur, muziek, milieu…wat je maar wil. De eerste echte globale discussie tussen gewone mensen en wetenschappers. Aan één tafel. Via camera’s op internet.
Vriend J. zal morgen als één van de eerste inloggen (om vragen te stellen natuurlijk; niet om ze te beantwoorden, al zou die dat nog liever willen…).
Het programma vind je hier.

Onder het wakende oog…

…van Maria heb ik zes lange dagen doorgebracht in kerken, in processies, biddend aan tafel, zingend in de kerk, lezend in het pelgrimsboekje en dat allemaal met een camera in de andere hand.
Resultaat: 12 bandjes materiaal, een verlichte geest en goede nachtrust (want: doodmoe). Heilig water gedronken, een kruisweg gelopen, geleerd dat ene Simon geholpen heeft het kruis te dragen en uiteindelijk een zilveren armband met 11 balletjes laten zegenen.
Enigszins in de wolken en buiten mijn eigen realiteit daal ik nu langzaam weer neer op aarde en breng ik de volgende dagen door met het spotten van kerkelijke beelden.
Ik ben voorlopig nog niet van Lourdes af.
Oh ja: kaarsje opgestoken, niet vergeten.
Ben ik net terug, treedt Madonna op.

Tjonge, het is wel even genoeg zo.