Onder het wakende oog…

…van Maria heb ik zes lange dagen doorgebracht in kerken, in processies, biddend aan tafel, zingend in de kerk, lezend in het pelgrimsboekje en dat allemaal met een camera in de andere hand.
Resultaat: 12 bandjes materiaal, een verlichte geest en goede nachtrust (want: doodmoe). Heilig water gedronken, een kruisweg gelopen, geleerd dat ene Simon geholpen heeft het kruis te dragen en uiteindelijk een zilveren armband met 11 balletjes laten zegenen.
Enigszins in de wolken en buiten mijn eigen realiteit daal ik nu langzaam weer neer op aarde en breng ik de volgende dagen door met het spotten van kerkelijke beelden.
Ik ben voorlopig nog niet van Lourdes af.
Oh ja: kaarsje opgestoken, niet vergeten.
Ben ik net terug, treedt Madonna op.

Tjonge, het is wel even genoeg zo.

Geef een reactie