???Ja, kijk maar even goed (dat gaat beter door even op de foto te klicken)! En dan zie je het goed. Bijzondere beesten in een Berlijnse nieuwbouwwijk. Van het circus mochten ze even naar buiten… ’t is bijna Afrika. Of India? Tof, toch?
(via)

Oei, oei, hoei…


Zielig. Een Belgisch kuikentje ligt nu ergens verpletterd onderaan een flat.
Maar: ik snap niet wat dat dode kuiken met 137 euro moet…
En: wat betekent ‘Hoei’?

HOEI (ANP) – Een man uit het Belgische Hannuit heeft een boete
gekregen van 143 euro omdat hij bij een ruzie een kuikentje had
gedood. Calimero was het lievelingsdiertje van zijn vriendin.
Tijdens een ruzie zagen agenten hoe de 21-jarige man het kleine
kuikentje uit het raam gooide vanaf de derde verdieping. De agenten
vervolgden hem voor het ‘opzettelijk doden van een dier zonder
verdoving’, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws donderdag.
De rechter verplichtte de man ook 137 euro te betalen aan een fonds
voor geweldslachtoffers.

Lui op de bank hangen = langer leven? Nee hoor!

Hang je de theorie van de ‘rate of living’-voorstanders aan? Die zeggen: hoe minder energie je verbruikt, hoe langer leef je. Of andersom: hardlopers zijn doodlopers. Want naarmate je een auto of een elektrisch apparaat vaker gebruikt, gaat hij eerder kapot. En dat zou dan ook voor de mens gelden. Dat dat niet zo is, is nu bewezen:

Lobke Vaanholt heeft deze theorie definitief weerlegd door haar onderzoek met muizen. Haar conclusie: energieverbruik is niet bepalend voor de levensduur van levende wezens. Vaanholt verrichtte haar onderzoek in het kader van een breder onderzoek van de afdeling Gedragsbiologie naar de oorzaken van veroudering. Zij vergeleek hiervoor drie groepen muizen: muizen in normale omstandigheden, muizen die hard renden – door middel van een loopwiel – en muizen die aan lage temperaturen waren blootgesteld. Haar experiment duurde drie jaar totdat de laatste muis was gestorven. Sportende muizen of muizen in de kou bleken noch langer noch korter te leven dan de “comfortabele” muizen.

Helaas toont dit wel aan dat hardlopende muizen ook niet langer leven dan luilakken.

(via)

Reageerbuisijsbeer

Dit is Knut. Ijsbeer van dienst in een Berlijnse dierentuin. Hij is de eerste reageerbuisijsbeer ter wereld. En juist daarom willen dierenactivisten Knut afmaken. Of ‘laten inslapen’, zoals ze het netjes verwoorden.
Ik stem niet op de PvdD en heb ook verder weinig verstand van dieren. Maar dit lijkt me toch de omgekeerde wereld. Wat kan Knut er nou aan doen dat hij uit een buisje komt? En dat zijn moeder hem in de steek heeft gelaten? En hij nu van mensenhand groot gebracht moet worden? Ik ben niet de enige die er niks van snapt. En zelfs Annie Leibovitz heeft hem al op de foto gezet…

> lees het verhaal

Kijktip: Mayday! Mayday!

Je hoort van de arts dat je ongeneeselijk ziek bent. Wat doe je dan? Sporten! Dat deed in ieder geval Nicolien Hunfeld, die borstkanker heeft, maar niet bij de pakken neer gaat zitten. 80 banen zwemmen in één uur, zeven-heuvelen-loop, fietsen en ga zo maar door. En al dat enthousiasme en die vrolijkheid wil ze overbrengen op lotgenoten.

Vanavond in UVandaag (RTV Utrecht), door mijn hand: Mayday! Mayday!