Gooische vrouwen becomes ‘Feine Freundinnen’

Het is dinsdag, kwart voor elf ’s avonds en mijn moeder belt. Raar, mijn moeder ligt normaal gesproken al in bed om kwart voor elf. Maar nu zit ze nog voor de tv. ‘Schalt mal schnell um, hier gibt’s ne neue Serie. Aus Holland. Die heisst ‘Feine Freundinnen’. Oder sowas.’
Ik heb een vermoeden, maar denk nog even ‘het kan niet waar zijn’. Snel zappen leert dat het dat wel is: de enige echte succesvolle Talpa-serie Gooische vrouwenwordt uitgezonden in Duitsland. Op de ZDF zelfs, een publieke zender. De eerste aflevering is net afgelopen, en ja, het is zo net zo erg als Nederlanders denken.

Alles, (maar ook werkelijk alles) is nagesynchroniseerd en ook de liedjes van Martin Morero zijn vertaald en nieuw ingezongen. Weg, zijn Jordaanse tongval. Zelfs mijn moeder vindt dat ze die nou Nederlands hadden kunnen laten. Ik ontkwam er natuurlijk niet aan om even te kijken. Linda spreekt lekker zichzelf in (wel zo handig, met die ervaring…) en na tien minuten vallen mij die onnatuurlijk bewegende lippen niet meer op. Drie keer hartelijk gelachen. Betrapt!

(Maar ik stuur mijn moeder NU de linkwaar ze de afleveringen in het Nederlands kan kijken; leert ze ook nog eens een taal erbij…)

Geef een reactie