Goeie ouwe…

…Weet u nog wat dat is? Een platenspeler? Al jaren stond ie op mijn verlanglijstje. Al jaren probeer ik te voorkomen dat moeders de oude platen in een grote container gooit. En onlangs heb ik ook een hele stapel meegenomen om in ieder geval mijn kinderplaten veilig te stellen. Daar staat nog ‘EVP 12,10 M‘ achterop. Alle kinderplaten kostten hetzelfde. Alleen muziekplaten hadden een hogere prijs: 16,10 M. Vervlogen tijden, geld dat niet meer bestaat, ik hecht er hier in het ‘buitenland’ erg veel waarde aan. Zoveel waarde dat ik inmiddels met twee platenspelers thuis zit die allebei niet meer op de nieuwerwetsche radio passen. Vriend J. heeft alle kabels al losgehaald, maar tot nu toe zit er niets anders op dan de licht krakende zwarte schijven aan te sluiten op krakende oude minispeakers. Geen bass, geen treble. Maar het boeit me niet: ik kan platen luisteren!

Geef een reactie